Izdvajamo

U Kozaruši zaseok Čauševići-Kulašići počeli su radovi na asfaltiranju puta. Akcija prikupljanja sredstava za ovaj put počela je tačno prije dvije godine. Jednom mi je Vasif Mujkič jedan od pokretača ove akcije, rekao "Mi smo jedno od rijetkih naselja u ovom kraju kroz koje ne vodi asfaltna traka. Zato smo  pokrenuli akciju na prikupljanju sredstava za asfatiranje puta kroz naselje".
I evo nakon dvije godine, strplivog prikupljanja sredstava, počeli su sa radovima.

Put je širine od 3 i dužine od 800 metara, a to je od kuće Latifa Grabića do ulaza u put Halida Krajišnika. Vrijednost ovih radova, kako mi reče Halid Krajišnik, je oko 98000 KM. Ovdje mještani učestvuju sa 60% i Grad Prijedor 40%.

Halid Krajišnik poziva mještane koji nisu učestvovali u ovoj akciji da što prije uplate donaciju kako bi produžili dužinu puta i dodaje, "Zahvaljujemo se svima koji su nam pomogli u skupljanju financiski sretstava za ovu dionicu puta. Nismo u mogućnosti, na žalost, da  finansiramo asvalt do kraja sela".

Nijaz-Caja Huremović

Nas slikama ispod su imena učesnika ove akcije, kao i predračun.

 

 

 

 

 

 

 

U perverznoj realnosti, dželati i ubice su dobile svoje obilježje i istorijski pomen. Naime, U bivšem Društvenom domu Trnopolje, mjestu gdje se nalazio jedan od najzloglasnijih prijedorskih logora, otvorena je spomen-soba poginulim vojnicima Vojske Republike Srpske.

Koliko bolestan moraš biti da to uradiš?

Zamislite spomen-sobu posvećenu snagama Vermahta u Mathauzenu ili Aušvicu? Ne možete? Dabome da ne možete. Zato u nas može sve.

Dragan Bursać