Izdvajamo

Gradonačelnik Prijedora, Milenko Đaković, danas je u Prijedoru razgovarao sa predstavnicima organizacija civilnog društva i "Inicijative roditelja za izgradnju spomenika poginuloj djeci" , kojem su prisustvovali Fikret Bačić, Edin Ramulić ispred Fondacije "Kulture sjećanja" i Nikolija Matić ispred centra za mlade "Kvart".

 Sastanku je prisustvovao šef kancelarije Misije OEBS za Banja Luku Dimitrij Iordanidi.
Ovaj sastanak je nastavak ranijih razgovora gradonačelnika sa predstavnicima organizacija koje zagovaraju izgradnju spomen obilježja stradaloj djeci tokom rata.
Fikret Bačić je prisutne informisao da su u prethodnom periodu održana dva sastanka sa predsjednicima odborničkih klubova Skupštine grada Prijedora, koji su prihvatili inicijativu za izgradnju spomenika. Slijedeća dogovorena aktivnost ovih sastanaka jeste da se održi sastanak sa predsjednicima gradskih odbora političkih partija koje djeluju u Prijedoru, zajedno sa gradonačelnikom, na kojem bi se definisale dalje aktivnosti.

Na sastanku je prezentovana fotografska dokumentacija prijedloga sedam lokacija za izgradnju spomen obilježja, koje su dostavljene gradonačelniku, predsjednicima odborničkih klubova i predsjedniku Skupštine grada.
Zaključak današnjeg sastanka je da se o pomenutim prijedlozima lokacija, do planiranog sastanka sa predsjednicima političkih partija iz Prijedora, da stručno mišljenje Gradske uprave i stručnjaka iz oblasti prostornog uređenja, obzirom da će isti uticati i na Regulacioni plan grada, kao i da se dostave dodatni prijedlozi lokacija, ukoliko postoje.
Slijedeći sastanak na ovu temu biće sazvan u koordinaciji i dogovoru gradonačelnika i predsjednika Skupštine grada.
Takođe , zaključeno je da je za nastavak razgovora bitno definisati tri ključna elementa, a to su: lokacija, politički stav, kao i izgled i obilježje spomenika.
Na kraju sastanka gradonačelnik se prisutnima zahvalio na tolerantnom razgovoru i pomirljivim tonovima.

prijedorgrad.org

Ponekad mi se cini da kad mi duša zaplace, zaplace i moja Caršija.

Cini mi se da zaplace tiho i tužna dok ljepotu pruža onim što ljepotu samo uništiti znaju. Cini mi se da cujem uzdah ptice kad na kesten sleti kraj ruševina Asker džamije u Starom gradu koje tamo više nema

Uzdahnete li i Vi ponekad ????....