Izdvajamo

Izvjestaj sa Zbora Gradjana MZ Kamicani. Dana 16 Novembra 2019 god. odrzan je ZBOR Gadjana u prepunoj sali drustvenoga Doma Kamicani. Zboru su se odazvali Gradjani u velikom broju tacnije 150 Gradjana i tridesetak gostiju koji su dosli da daju podrsku nasem Zboru Gradjana. Nakon izabranog radnog predsjednistva Zbor je poceo sa radom.

.Predsjedavajuci je poselamijo i pozdravijo goste i Gradjane zatim presao na jednu jedinu tacku dnevnoga reda, a to je:Izjasnjavanje Gradjana o inicijativi Omarske o formiranju samostalne OPCINE (opštine) . Nakon sto je predsjedavajuci Zbora Softic Mirzet Pajdo pojasnijo Gradjanima da je ova inicijativa Omarske objavljena na oficialnoj stranici Grada Prijedora data u javnu raspravu.

Uvidom u Elaborat studije opravdanosti primjeceno da Elaborat sadrzi podatke teritorijalnoga razgranicenja, zapazeno je od vise gradjana da su oni isli u prekrajanje starih granica nase Mjesne Zajednice. Mi smo bili prinudzeni od strane gradjana da sazovemo Zbor Gradjana sto smo i ucinili.

Pitanje o kojeme su se gradjani izjasnjavali je glasilo: "Dali ste protiv inicijative Omarske koja je u Elaboratu teritorijalno usla u MZ Kamicani".

Svih stotinu i pedeset gradzana je dizanjem ruke se izjasnilo da su protiv inicijative Omarske i prekrajanja nase Mjesne Zajednice.

Ovim putem bih se zahvalijo gostima nasim koji su nas podrzali. Zahvalijo bih se i mojim Gradjanima koji su se odazvali pozivu.
Hvala i onima koji su obavjestavali Gradjane o ovom Zboru Gradjana.

Softić Mirzet-Pajdo


Ne! Nećemo više biti kao bolesnici koji će u tišini i lažnoj finoći popustiti svima i dati Bogu dušu."

"Radikalan sam! Opasan sam!
- Radikalan sam protiv svih radikalnih planova za uništenje mog naroda, moje vjere i moje kulture.
- Opasan sam za sve zavjere i sve subjekte koji rade o glavi meni i mom narodu, mojoj vjeri i mojoj kulturi."

Muftija Muamer ef. Zukorlić