Izdvajamo

U Prijedoru je danas ozvaničen početak radova na izgradnji kružne raskrsnice na ukrštanju magistralnih puteva M4 i M15 sa Ulicom 29. novembra, odnosno na samom ulazu u grad.

Domaćin svečanosti uvođenja izvođača radova u posao izgradnje nove raskrsnice bio je gradonačelnik Milenko Đaković koji nije krio zadovoljstvo ovim projektom, jer će to, prema njegovom mišljenju rasteretiti saobraćaj na području grada.

“Na osnovu strategije razvoja saobraćaja u Prijedoru došlo je do izgradnje još jednog objekta koji je označen kao značajan objekat na regulaciji saobraćaja na putu M4, tako da sa zadovoljstvom mogu konstatovati da će grad prijedor u narednih 90 dana dobiti jedan novi saobraćajni objekat od velikog značaja za sve prolaznike na ovom putu, za mnogo lakše uključenje i isključenje iz grada Prijedora na saobraćajnicu prema Banjaluci i Novom Gradu. Ja se zahvaljujem i resornom ministarstvu i Direkciji za puteve RS što su prepoznale i ovaj problem da se na vijeme riješava”, izjavio je Đaković.

 

“To neće uticati samo na smanjenje gužve, već će se na taj način povećati i bezbjednost u saobraćaju”, izjavio je Nenad Nešić, vršilac dužnosti direktora javnog preduzeća “Putevi Republike Srpske”.

On je dodao da očekuje da sve teče po planu i da do kraja godine Prijedor dobije novu kružnu raskrsnicu te bezbjedniji, ali brži saobraćaj.

Ministar saobaćaja i veza i Vladi Srpske Neđo Trninić je izjavio da je ovo jedna od pet kritičnih dionica na magistralnom putu Banjaluka- Prijedor, a izgradnjom kružnog toka, sigurnost učesnika u saobraćaju biće na višem nivou.

 

“Sve smo obilježili saobraćajnom signalizacijom. Idemo u saniranje ove kritične tačke i nadam se da ovdje više neće biti problema. Inače, u Republici Srpskoj ima više od 40 tih kritičnih tačaka. Tri smo sanirali, za devet radimo projektnu dokumentaciju, a cilj je da na svim izvršimo sanaciju”, istakao je Trninić.

Vrijednost radova je 455.000 KM.

Investitor je javno preduzeće “Putevi Republike Srpske”, a izvođač prijedorsko preduzeće “Niskogradnja Marjanović”, rok za završetak radova je 90 dana.

prijedorgrad.org

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emil Velić podsjeća da je upravo u Kozarcu obnovljena i svečano otvorena prva džamija u RS-u, zbog čega je dobila naziv "Prva džamija nade", jer su je prije 17 godina otvorili predstavnici Međureligijskog vijeća Bosne i Hercegovine i tadašnji visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini. "I ovdje je zanimljivost da je sve urađeno sredstvima građana, a jedna od najstarijih mještanki, Fatima Hadžić, dala je svoju životnu ušteđevinu, čime je zapravo i počela obnova ove 'prve džamije', sada već davne 1999. godine", prisjeća se Sakib Džaferović.