Izdvajamo

U Prijedoru je juče obilježen Međunarodni dan mira, koji se ove godine održava pod motom “Glasno za mir”.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao da je Prijedor grad tolerancije i mira u kojem u dobrodošli svi dobronamjerni ljudi.

“Ovo je lijepa prilika da i mi na ovaj dan uputimo poruke cijelom svijetu i od srca poželimo da svi žive u miru i veselju”, rekao je Đaković novinarima na Trgu Zorana Karlice, gdje su danas mladi iz Prijedora, Oštre Luke i Sanskog Mosta na simboličan način obilježili dan mira.

Učestvovali su učenici 10 osnovnih škola Prijedora i Oštre Luke, nastavnici iz pet škola iz Sanskog Mosta, koje su uključene u projekat “Glasno za mir”, koji se realizuje uz podršku Ambasade SAD u BiH.

Zajedno da mladima bili su Steinar Brin iz norveškog grada Lilihamera, počasni građanin Prijedora, predstavnici OEBS-a, EUFOR-a, EU i lokalnih nevladinih organizacija, direktori osnovnih škola, članovi Nansen dijalog centra /NDC/ i građani.

Ovo druženje organizovao je NDC Prijedor promovišući međusobno razumijevanje, inkluziju, poštovanje različitosti, nenasilje, toleranciju i solidarnost s ciljem uspostavljanja i jačanja odnosa između učenika osnovnih škola u ove tri opštine.

 


Doticni Ramo Besic je reko istinu. Barem ja uvijek zeljno ocekujem cetvrtak, bas iz ovog razloga. Da bi vidio ove lijepe slike iz naseg prekrasnog Kozarca, i da procitam koji haber. Moze to biti i sitnica, mozda slika ukalamljene vocke, da meni vec bude toplo oko srca. Hvala puno za ovaj trud, na slikama i haberu i samo dalje tako.

Četvrtak