Izdvajamo

U našem kraju kruže priča da se u Kevljanima, prevarom, prikupljaju potpisi za opštinu Omarska. Na fb Ujedinjeni Dzemati Kevljani,Hadzici,Sr Jakupovici, je objavljen tekst kako to rade.

Tekst prenosimo u cijelosti

Ev ovako da iznesem par stvari, vjerovatno neki i znaju da se radi o prevari. U zadnjih par dana kretala se skupina od 3 čovjeka dva strana i jedan domaći. Prikupljali su lične podatke i potpise za buduću opštinu Kozarac, ili kako su se kome već predstavili. A u biti cijela priča je vezana za opstinu Omarska. Izmedju ostalog nesvjesno sam se i sam potpisao vjerujući domaćem čovjeku. Kontaktirao sam odbornike u skupštini grada i ustanovio da oni nisu imali nikog da popisuje. A vjerujem da su i ovi što su dali podatke bili navučeni od domaćeg čovjeka. Da li su oni njemu za to platili to oni znaju nebi ulazio u to. Šta je meni predloženo da uradim, a to sam i uradio. Da odem u policijsku stanicu u Omarskoj i da prijavim lažno predstavljanje i prikupljanje podataka. Prekršen je zakon o tajnosti podataka. A i ostala je zabilješka u policiji u slučaju nekih budućih mogućih posljedica. Što bi ja predlozio da i oni ostali koji su potpisali da odu i da urade a ima ih najmanje 30.
Naravoučenije ili pouka priče je ta da: Ne dajite svoje podatke nikome, nemojte ništa potpisivati. Nemojte nikom slijepo vjerovati nije bitno o kome se radi. U slučaju da vam neko dodje da nešto potpišete za opštinu Kozarac pozovite policiju i prijavite ih.
Živi mi i zdravi bili do nekih ljepših objava ako Bog da.

Prenešenos sa FB Ujedinjeni Dzemati Kevljani,Hadzici,Sr Jakupovici, uz saglasnost autora teksta.

"Skloni obuću kad prelaziš Unu,Savu,Drinu. Operi noge u rijekama Bosna je ćilimom zastrta." Nedžad Ibrišimović