Izdvajamo

Jutros je oko 150 učesnika Osmog internacionalnog moto maratona krenulo iz Bihaća prema Srebrenici da odaju počast žrtvama Srebreničkog genocida. Ove godine sa izmjenom rute, koja ide preko Banja Luke, želi se skrenuti pažnja i na žrtve Prijedora, Kozarca, i Korićanske stijene. Uz učesnike iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije, maratonu su se pridružili motociklisti iz ostalih zemalja Evrope, čak i Libije.

U Kozarcu su odmarali na benzinskoj pumpi Hifa, a zatim su posjetili Spomen obilježje, položili cvijeće i odali počast ubijenim kozarčanima. Motoristima se, kratko obratio Jaskić Šerif-Hifo,  on je pričao kozaračkim šehidima i na kraju poželio sretan put za Srebrenicu.

Prvi u koloni je Bagi iz Bužima, sa jednom rukom i jednom nogom, svake godine vozi moto maraton za Srebrenicu.


Poziv u akciju za kupovinu zemljišta za proširenje Šehidskog mezarja u Kamičanima

Čitanje knjiga oplemenjuje razum, donosi mnoge pouke i vrijedne savjete i čovjeka osvjetljava mudrošću. Čovjek koji mnogo čita knjige lijepo i elokventno govori, zna usrećiti druge, utješiti ih, dati valjan savjet. Druženje s takvim čovjekom bolje je od svakog sijela, ono je slasno za svaki um i dušu. Mudrost koju on prenosi poput je bilja koje svoj plod daje uvijek.