Izdvajamo

U organizaciji Udruženja Prijedorcanki Izvor danas je u Etno selu Oaza organizovana radionica na temu Ženska Solidarnost. Učesnice su postavile pitanja: Jesmo li solidarne? Šta očekujemo od drugih i šta smo to mi spremne da učinimo za sebe ali i druge? Imamo li prevelika očekivanja i šta se to očekuje od nas? Svi se ponekad upitamo vrijedi li toliko sebe davati ako to drugi ne cijene.
Trebaju nam onda potvrde da ima još nama sličnih koji se puno daju i cijene i naš rad.

Današnje druženje i razgovor 35 nasmijanih, sposobnih, humanih ali i hrabrih žena iz Kamičana, Kozarca, Puharske, Čejreka, Bišćana, Rizvanovica, Čarakova, Ljubije, Tukova, Prijedora i Sanskog Mosta uz pomoć profesorice Jasminke Drino Kirlic koja je došla iz Gornjeg Vakufa potvrdilo je da vrijedi.
Sve su danas bile Solidarne i slušale šta druge imaju da kažu. Solidarni su i njihovi članovi porodica jer ih razumiju i podržavaju.
Ovo je bila druga u nizu radionica koje organizuju uz pomoć prijateljica iz Organizacije WWDP iz Njemačke koje nikad nisu ni bile u Prijedoru ali su Solidarne sa ženama u BiH.

Seida Karabasic

"U svojoj sam sobi našao odgovor na pitanje: koji je ključ uspjeha? Plafon mi kaže da je ambicija visoka, prozor mi reče pogledaj svijet, sat reče da je vrijeme zlato, ogledalo mi reče: ne sudi nikoga po vanjštini, vrata mi rekoše: gurni jako da bi dostigao svoj cilj, i na kraju, pod mi reče: ostani skroman, ti si samo stvorenje."

Meša Selimović