Izdvajamo

Novo iz prijedorske firme Cromex, počeli su sa proizvodnjom mopeda (motocikla) Torino.

„Prije određivanja ciljeva i strategije našeg preduzeća istraživali smo tržista Balkana i Europe. Jedan od rezultata tog istraživanja bila je odluka da se okušamo u proizvodnji mopeda zapremine do 50 kubika.
Preko 60% samog proizvoda je naša vlastita proizvodnja. Ostalih 40% se nabavlja na inostranom tržištu.
Trenutno proizvodimo 3 vrste motocikala: električni i dvije vrste benzinskih (automatik i poluautomatik). Dostupni su u 5 boja.

Nama je posebno interesantan električni za čije punjenje je potrebno svega 20tak minuta, a litijumska baterija omogućava prelazak 50-60km.
Motori su EURO 3 i EURO 4.
Firma Cromex doo je vlasnik licence i posjeduje sve potrebne certifikate potrebne za izvoz u EU. Direktnu prodaju krajnjim korisnicima nećemo vršiti mi. Trenutno pregovaramo sa distributerima. Po okončanju pregovora, objavićemo spisak ovlaštenih distributera. Oni će biti zaduženi za formiranje cijene proizvoda i samu prodaju.“

Enes Pehlić, direktor Cromex doo

"U ovoj novoj godini želim da moji pravi prijatelji ostanu kakvi jesu, te da ih steknem još puno više, to je nešto što teško nađeš a lako možeš da izgubiš. Prijatelji u kojima možemo potražiti najveću podršku. Znamo da će ostati uz nas nevažno kamo nas vodio naš lični put. Naravno i njima želim sve najbolje kao i sebi u ovoj novoj godini." Šerif Jaskić - Hifo