Izdvajamo

Aukcija na kojoj je ponuđen paket akcija Rudnika Željezne rude Ljubija je propala.

Kako je saopšteno iz Investiciono-razvojne banke (IRB) Republike Srpske na aukciji koja je bila zakazana danas pravno lice kojem je izdata potvrda za učešće na aukciji nije unijelo kupovni nalog za paket akcija.

"IRB je zaprimila dokumentaciju za dokazivanje ispunjenosti kvalifikacionih kriterijuma od dva pravna lica iz ArcelorMittal grupe. Nakon analize i provedenog postupka izdata je potvrda za učešće na aukciji pravnom licu ArcelorMittal SA Luxemburg, koje je jedino zadovoljilo kvalifikacione kriterijume za učešće na Aukciji za paket akcija RŽR “Ljubija” AD Prijedor", saopšteno je iz IRB-a iz kojeg poručuju kako će nastaviti da rade na prodaji državnog paketa akcija u ovom preduzeću.

Podsjećamo IRB RS je 5. novembra ponudila na prodaju većinski paket akcija (64,99 odsto) RŽR Ljubija sa čime se krenulo u realizaciju odluke koju je Vlada RS donijela u oktobru ove godine.

Početna vrijednost državnog kapitala je 69.020.547,43 KM s tim da pravo učešća nemaju državni organi i preduzeća u kojima je državni kapital veći od 25 odsto ukupnog kapitala.


NN

Hvala ti Caja od zemlje do neba,
sve za svoju raju, tako i treba!!
Svakog cetvrtka vidim nova lica,
poslije teskog radnog dana, ti si poslastica.
I kad sunce grije i kad kisa po prozoru kvrca,
zato ti hvala iskreno od srca.

Senad Bajrektarevic