Izdvajamo

U Narodnoj skupštini Republike Srpske izabrani su elektori iz reda bošnjačkih odbornika u skupštinama opština i gradova u Republici Srpskoj za izbor delegata u Klub Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske.

Izabrani elektori iz reda bošnjačkog naroda su: Esad Alagić, Mesud Trnjanin, Mersad Mehmedović i Murat Avdić.

Mesud Trnjanin je odbornik u Skupštini grada Prijedora ispred Stranke demokratske akcije.

Vijeće naroda Republike Srpske čini osam delegata Srba, osam Hrvata, osam Bošnjaka i četiri iz reda ostalih naroda. Ukoliko je broj delegata u Vijeću naroda veći od broja poslanika iz jednog naroda u Narodnoj skupštini, onda se biraju elektori iz reda odbornika pomenutog naroda u skupštinama opština i gradova u Republici Srpskoj.

Budući da predstavnici bošnjačkog i hrvatskog naroda, te oni iz reda ostalih naroda nemaju dovoljan broj narodnih poslanika, oni će delegate birati glasovima poslanika, te glasovima izabranih elektora.

Srpski poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske, njih 75, biraće srpske delegate za Vijeće naroda.

Kandidatske liste delegata za Vijeće naroda Republike Srpske Centralnoj izbornoj komisiji treba da budu dostavljene najkasnije do 28. novembra do 15 časova.

Narodna skupština obavezna je da u roku od jednog mjeseca nakon zvaničnog objavljivanja rezultata izbora sazove i drugo zakonodavno tijelo u Republici Srpskoj, Vijeće naroda. Konstituisanje Vijeća naroda Republike Srpske se očekuje na sjednici Narodne skupštine 5. decembra.

Izboru elektora iz reda bošnjačkog naroda prisustvovao je potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Senad Bratić.

Na izboru elektora bili su prisutni i članovi Komisije za izbor i imenovanje Narodne skupštine.

NSRS/Aleksandar Drakulić/foto: Nijaz-Caja Huremović

Hoce li  ikada priznati.... ...... oni što pokušaše da unište našu buducnost.