Izdvajamo

Ernad Hadžiosmanagić lijevo

KLJUČ: Radnik iz Prijedora pao s 33 metra visine, poginuo na licu mjesta


U naselju Luke, Općina Ključ, danas se dogodila nesreća u kojoj je smrtno stradala mlađa muška osoba, saznaje portal kvaka.ba.

Prema pisanju portala kvaka.ba nesretni mladić je u trenutku pada, radio na gradilištu na visini od 33 metra gdje je postavljao limariju. Pretpostavlja se da je uzrok pada bila kliska površina, jer je danas cijeli dan padala kiša u Ključu.

U trenutku pada, mladić je uzviknuo “Aj, majko moja” i na licu mjesta je poginuo.

Nesreća se dogodila jutros u 11 sati.

Prema informacijama s kojima raspolažemo, poginuo je Ernad Hadžiosmanagić iz naselja Bišćani, radnik firme “Lim Profil” iz Prijedora.

MojPrijedor.com Team


Draga braćo i sestre, vama poručujem da se nikoga osim Uzvišenog Allaha ne bojite i da istinu ni od koga ne krijete, već je svim ljudima oko sebe uporno govorite. Ne sjećajte se šehida svojih samo učenjima Kur'ana i dova, već ih se sjećajte vašim svjedočenjima o njihovoj nevinosti i komšijskoj krvoločnosti. Sjećajte ih se upiranjem prsta u njihove ubice. Sjećajte ih se svjedočenjem na sudovima. Sjećajte ih se tako što ćete djecu i unučad svoju učiti ko ih je ubio. Čuvajte ova polja koja su krvlju njihovom natopljena. Čuvajte ovu planinu po kojoj su kosti njihove rasijane. Čuvajte državu Bosnu i Hercegovinu zbog koje su oni ubijani. Budite ponosni na vjeru svoju čistu, naciju svoju hiljadugodišnju, jezik svoj bosanski! Budite ponosni na šehide svoje, bilo one koji su svoje živote izgubili nakon agresorskog upada ili one što se boriše u redovima armije Republike Bosne i Hercegovine.

Mr. Amir ef Mahić
25.05.2017. god.