Izdvajamo

Postao sam pocasni građanin Bosanskog Petrovca. Biti počasni gradzanin mjesta gdije su rodzeni velikani Jovan Bijelić, Ahmet Hromadzić, Mersad Berber, Skender Kulenović velika je čast. Ali biti počasni građanin sa Ahmetom Hromadzićem, Jovanom Bijelicem, Skenderom Kulenovićem, Mersadom Berberom, sa poveljom i rukopisom Miše Marića velika je obaveza. Dokaz da jedan mali i obični Bosanskohercegovački Kozarački čovjek može učiniti puno za svoju domovinu.

Posebna čast mi je što sam nagradu primijo i postao počasni građanin sa Draganom Bursaćem, velikim čovjeko, a on je rođeni petrovčanin.

Takodzer s ponosom mogu istaći da je kompanija Arifagićinvestmet dobila zahvalnicu za dan grada Prijedora. Za doprinos razvoju privrede grada. Zahvalnica grada Prinedora je dodijeljena 16.maja, a povelja počasnog gradzanina Bosanskog Petrovca 25. Maja. Moram istaći neizmjeran doprinos svih mojih radnika, koji su svoim radom i zalaganjem doprinjeli da dobijemo ove nagrade. Takodzer ove nagrade su i nagrade mome Kozarcu, jer sam ja proizvod moga voljenoga grada.

Jusuf Arifagić

Neumitno se bliži dan kada će Vam postaviti pitanje: “Tata, gdje si ti bio kada su ubijali djecu po Prijedoru?”

Fikret Bačić