Izdvajamo

Nakon tri mjeseca, a prije planiranog roka završena je akcija "Asfaltiranje puta kroz džemat Hadžići". Put je asfaltiran u dužini koja je već planirana, do kuće od Zumre Klipić, oko 900 metara i širine 3 metra (pored džamije 8 metara širine).
Jučer su džematlije bili izuzetno sretni i kako rekoše, najzad ćemo moći sjesti u dvorište, a da nas prašina, kad prođe neko auto, ne guši. Bilo je muzike i pjesme.


Svi sretni zadovoljni, a članovi organizacionog odbora posebno sretni i ponosni na ovaj veliki uspjeh. Zahvaljuju se svim mještanima koji su ih podržavali i svojim donacijama pomogli da akcija uspije. Posebno veliko HVALA raji koji nisu iz ovog džemata, ima ih dosta, a pomogli su da kroz ovaj džemat prođe asfalt.
Ovdje nije bilo pomoći od gradske i bilo koje druge vlasti. Sami sakupili donacije, tražili najpovoljnijeg izvodžaća i sve ostalo što ide uz ovaj veliki projekat.
Zijad Hadžić koji je najviše hodao, razgovarao sa rajom, molio, ubjeđivao o potrebama ovog džemata, nije mogao da priča. Dok pokušavam da razgovaram sa njim o ovom projektu, on skriva pogled i kaže da pitam komšije, a on od sreće ni pričati ne može.
Na kraju, ispred odbora, još jedno veliko hvala svima koji su na bilo koji način pomogli da se ovaj projekat uspješno završi.

Nijaz-Caja Huremović

https://www.youtube.com/watch?v=5RaL6EEgLuY&

Ovako  je danas u Hadžićima pored džamije

Ovako je izgledao put prije par dana.

 

 

Hvala ti Caja od zemlje do neba,
sve za svoju raju, tako i treba!!
Svakog cetvrtka vidim nova lica,
poslije teskog radnog dana, ti si poslastica.
I kad sunce grije i kad kisa po prozoru kvrca,
zato ti hvala iskreno od srca.

Senad Bajrektarevic