Izdvajamo

U saradnji sa Grupacijom” Naša Perspektiva” i Gradom Prijedorom, Biznis Centar Kozarac 25. jula u Etno selu "BK OAZA" u Kamičanima organizuje „Prvi poslovni skup kozaračke dijaspore“.”Cilj skupa je zvanično predstavljanje Biznis centra Kozarac, kao i stimulisanje investicija i poslovne saradnje između domaćih i kompanija čiji su vlasnici ili u njima na visokim pozicijama rade članovi zajednice bosansko-hercegovačke dijaspore.”, rekao je Armin Alijagić, predsjednik Grupacije “Naša perspektiva”.

“Prvi poslovni skup kozaračke dijaspore” podržan je kroz projekat “Uključivanje BiH dijaspore u ekonomski razvoj” koji finansira USAID, te projekat Uvrštavanja koncepta migracije i razvoja u relevantne politike, planove i aktivnosti u BIH – Dijaspora za razvoj” koji je zajednička inicijativa Ministarstva ljudskih prava i izbjeglica, Ambasade Švicarske, Razvojnog programa Ujedinjenih nacija UNDP i međunarodne organizacije z a migracije (OIM).

RTV Prijedor

Al' mi moja mati nikad ne znade objasniti zašto ja sad nemam sadašnjosti a o buducnosti da i ne pricam. O prošlosti citam, ali je malo kasno, a da sam znao, da smo svi znali, da nam je receno, sad bi bezbeli kahvendisali kod Šide ili kod Saje cifuta il' pred Indeksom, Oazom ili u Trinestici, ko što su radili oni naši jarani, kojih više nema, prije dvadesetak godina. (Novembar 2011.)