Izdvajamo

 

U subotu, 17.09.2022. godine, Mreža mladih MIZ Kozarac je boravila u posjeti Muslimanskom kulturnom centru u Ljubljani i Mreži mladih MKC Ljubljana.
Po našem dolasku, dočekuje nas vrijedni domaćin Rijad ef. Subašić koji nas upoznaje sa Muslimanskim kulturnim centrom predstavljajući nam sadržaje koje on posjeduje.
Nakon toga smo u restoranu počašćeni za ručkom kojim nas je počastio naš džematlija i Kozarčanin Mirsad Bešić, kojem se ovom prilikom najiskrenije zahvaljujemo i molimo Uzvišenog da ga nagradi i pomogne u njegovom životu i radu.

U obilazak grada odlazimo nakon obavljenog podnevskog namaza u pratnji članova Mreže mladih MKC Ljubljana, koji nas upoznavaju sa najvažnijim znamenitostima grada.
Usput navraćamo u veliki trgovački centar BTC gdje je omladina imala slobodno vrijeme i priliku da obiđe trgovačke centre te da se odmori uz kahvu i kolače.
U večernjim satima smo imali zajedničko druženje između članova Mreže mladih MIZ Kozarac i MKC Ljubljana.
Na samom početku su se obratili Senad ef. Karišik, glavni imam koji je poselamio prisutne i govorio o važnosti međusobnog upoznavanja i truda na putu činjenja dobra.

Ajdin ef. Hrnić, koordinator Mreže mladih MIZ Kozarac se zahvalio omladini na zaista prelijepom dočeku na čelu sa njihovim koordinatorima i imamima, a potom su razmjenjeni prigodni pokloni
između obje Mreže mladih.
Druženje je proteklo u ugodnom razgovoru i učenju ilahija i kasida od strane članova Mreže mladih.
Zahvaljujemo se našim domaćinima na prelijepom druženju i dočeku uz želju da ovo bude samo početak zajedničkih projekata koje će se realizirati u budućnosti.

Izvor: FB Mreža mladih

 

- U temeljima RS-a nisu, kako to patrijarh srpski kaže, ali i skoro svi političari iz RS-a, kosti najboljih srpskih sinova. U temeljima RS-a su kosti moga petnaestogodišnjeg brata, moga oca, dida, nane, kosti još 102 djece, a u tim temeljima sam mogao biti i ja koji sam, eto, uspio preživjeti i tri prijedorska logora i živi štiti i još mnogo toga - ističe Duratović.