Izdvajamo

 

Svečanost otvorenja džamije i Islamskog centra u Sisku zakazana je za 8. septembar 2022. godine, s početkom programa u 11.00 sati.

Svečanosti otvorenja prisustvovat će najviši državni i vjerski čelnici Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Republike Turske, a posebnost i veličinu ovog veličanstvenog trenutka i dana svojim dolaskom i prisustvom uveličat će specijalni gost svečanosti, predsjednik Republike Turske Redžep Tayib Erdogan, koji bi trebao otvoriti džamiju i Islamski centar u Sisku.

Mešihat Islamske zajednice u Hrvatskoj, Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Sisak i TIKA - Turska agencija za saradnju i koordinaciju su zajednički domaćini i organizatori ovog najradosnijeg događaja i svečanosti za muslimane grada Siska i okolice kao i cjelokupne Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Al' mi moja mati nikad ne znade objasniti zašto ja sad nemam sadašnjosti a o buducnosti da i ne pricam. O prošlosti citam, ali je malo kasno, a da sam znao, da smo svi znali, da nam je receno, sad bi bezbeli kahvendisali kod Šide ili kod Saje cifuta il' pred Indeksom, Oazom ili u Trinestici, ko što su radili oni naši jarani, kojih više nema, prije dvadesetak godina. (Novembar 2011.)