Izdvajamo

 

Redovna sjednica Organizacionog odbora za održavanje kolektivne šehidske dženaze za žrtve Prijedora 20. jula 2022. godine je održana u sjedištu Muftijstva bihaćkog u Bihaću.

Na ovoj sjednici je konstatovano činjenično stanje kada je u pitanju broj žrtava koje su do sada identificirani i spremni za ukop, te primljena informacijama o daljnjim aktivnostima Instituta za nestale kako bi se obezbijedili svi potrebni uslovi za organizaciju dženaze za one žrtve za koje se ispoštuje kompletna procedura.

„Danas smo imali vrlo važnu sjednicu i pored izvještaja kojeg smo primili od predstavnika Instituta za nestale dr. Muje Begića, razgovarali smo o detaljima koji bi trebali biti sastavni dio programa obilježavana tridesete godišnjice teških zločina s elementima genocida na području općine Prijedor i doline Sane. U toku su pripremne aktivnosti za one programe koji su i do sada bili realizovani, te pripremamo dodatne sadržaje koji će biti realizovani ove tridesete godišnjice. Poseban fokus u razgovoru na ovoj sjednici smo stavili na idejno rješenje memorijalnog centra Kamičani, kojeg planiramo predstaviti javnosti uskoro, te smo razgovarali o drugim tehničkim pitanjima i hodogramu aktivnosti za šehidsku dženazu. Ovim putem smo iskazali punu podršku Institutu za traženje nestalih, te istakli da obilježavanje ove tridesete godišnjica treba dobiti posebno mjesto među zvaničnicima, kod diplomatskog kora, medija i građanima Bosne i Hercegovine u cjelosti.“ - istakao je predsjednik Organizacionog odbora i muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić.

Pored muftije Kudića, organizacionom odboru su prisustvovali članovi u sastavu: hafiz Amir-ef. Mahić, Benjamin-ef. Hodžić, Ibrahim Kahrimanović, Nazif Pađan i dr. Mujo Begić, te sekretar Organizacionog odbora Nazif Horozović.

muftijstvobihacko

Zakon o fotografisanju

Malo ponavljanja gradiva o tome što je dozvoljeno, a što nije, po pitanju fotografiranja:

Opširnije...