Izdvajamo

 

Danas su u Islamskom centru Kozarac podjeljeni Bajramski pokloni.

Prisutnima se obratio Glavni imam MIZ Kozarac Hfz.Amir ef Mahić.
Mi smo u prilici da uoči Bajrama, povodom Bajrama, u ime naših dobrih ljudi, žena, odnosno pojedinaca, naših dobrih džematlija i ovog Bajrama počastimo jetimsku dijecu koju imamo na području Kozarca. Proteklih puta mi smo naknadno uplaćivali po 50 KM za Bajram.
Ovoga puta uz pomoć o podršku jedne naše porodice, koja je htjela ostati anonimna, a sa druge strane htijela još bolje počastiti jetime. Vi ćete na računima vidjeti da ste dobili po 100 KM bajramluka, baška od onog što ste dobili redovne uplate.
Tih 100 KM obezbjedila je jedna fina, čestita porodica, ali koja želi ostati anonimna.

S druge strane su ovi paketići. Svakog puta ja se iznenadim do koje mjere su naši ljudi osjećajni prema vama i to je jedna velika vrlina i vrijednost.

Ovoga puta ova ideja je došla od jedne naše sestre, odnosno majke i sestre Alme Terzić, koja je pitala dali će se djeliti paketići posebno za jetime. Mi smo rekli da nismo planirali. Ona je poželjela da to bude ponovo jedan novitet, iskorak da se i to riješava.
Oni su obezbjedili, Terzić Taib i Alma, dvoje supružnika sa svojom porodicom, svoj ovoj djeci za koju smo mi smatrali da su adekvatni za paketića.
Ovi koji su na fakulteti koji su malo stariji od srednje škole, njih nismo time obuhvatili, ovaj paketić vrijedi 20 KM i njima ćemo dati po 20 KM, oni su omladina oni će možda popiti kahvu.

Molim Allaha dž.š. da nagradi i jedne i druge.

Juče smo živjeli zajedno,

danas smo pouka jedno drugom

- Mustafa Širbić