Izdvajamo

 

Članovi Mreže mladih MIZ Kozarac podijelili 70 prehrambenih paketa
U subotu, 30.04.2022.godine članovi Mreže mladih su po drugi put u mjesecu ramazanu, posjetili 70 porodica i tom prilikom im podijelili prehrambene pakete.
Cilj ove posjete je bio da posjetimo naše starije džematlije i one u stanju potrebe, te da im čestitamo predstojeće mubarek bajramske dane, da ih provedu u sreći i blagostanju.
Donator ovih paketa je MDD Merhamet iz Švedske kojim se najiskrenije zahvaljujemo, moleći Gospodara da ih pomogne u daljnjem radu.
Zahvaljujemo se našoj vrijednoj omladini na uloženom trudu, uz dovu Gospodaru svjetova da ih poživi u dobru.
Amin!

Ajdin Hrnić

"Ovdje je bila nagrada smrt. Kroz šta su prolazili logoraši, porodice žrtava, nijedna knjiga, nijedan film ne može opisati.
Mi koji smo imali čast i privilegiju da preživimo torture, preživimo logore, nama je u amanet ostavljeno da svjedočimo, da pričamo, da pozivamo sve one koji su preživjeli torturu, patnje, mučenje, logore, torturu u kućama, u dvorištima, avlijama, da pričaju o tome. To je borba za istinu, to je sprečavanje ponavljanja. Ono što smo mi prošli nebi trebalo smjela i ne trebaju preživjeti naša djeca. Istina na zločine u Trnopolju i sve druge logore ne smije biti zaboravljena." Kazao je Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH.

26.05.2017. god.