Izdvajamo

Poštovane i cijenjene džematlije!

Obavještavamo Vas da će se u nedjelju, 20. 07. 2014. godine, klanjati kolektivna dženaza šehidima Prijedora i Kozarca, među kojima je najviše onih koji su ubijeni 1992. godine i čiji su posmrtni ostaci ekshumirani u masovnoj grobnici Tomašica. Dženaza svim našim šehidima će se obaviti na nogometnom igralištu u Kozarcu sa početkom u 9:30 sati.

Svi oni koji žele da prisustvuju preuzimanju šehidskih tabuta u Šejkovači i njihovom praćenju do Kozarca kolona će iz Sanskog Mosta krenuti u subotu u 13:30 sati.
Pored tabuta naših šehida koji će biti poredani na nogometnom igralištu u Kozarcu, pretpostavlja se da će ih biti između 250 i 300, planirano je klanjanje zajedničkog Teravih namaza na otvorenom,  u subotu 19.07.2014. godine, ako nam to budu dozvoljavali vremenski uslovi. Većina će uz vjerski program, najvjerovatnije ostati i do sehura.

Za sve one koji će  na šehidsku dženazu dolaziti iz pravca Prijedora, moći će da kod benzinske pumpe Mešići skrenu lijevo na staru cestu i tu po instrukcijama redara i policije formirati kolone koje će se vratiti ka šehidskim mezarjima na području Prijedora. Kolona će se moći formirati i na staroj cesti od Kamičana do Kozarca. Pored navedenih lokacija parking će biti pripremljen i kod fabrike obuće ''Nova Ivančica''.
Parking za zvanice će biti obezbijeđen u krugu kozaračke pilane.

Sve one koji će iz Kozarca i okolnih mjesta ići na dženazu molimo da, ako su ikako u mogućnosti, na dženazu idu pješice ili da ako iz nužde dolaze sa autima da ista parkiraju u Kamičanima, jer će se svi šehidski tabuti, nakon obavljene dženaze na igralištu, voziti do šehidskog mezarja u Kamičanima.ORGANIZACIONI ODBOR
MEDŽLISI IZ-e PRIJEDOR I KOZARAC


Mislim na moju djecu, mislim na djecu cijelog svijeta. Oni su nevini. Ne bi ih trebalo hraniti mržnjom pa da sutra postanu gori od onih koji su nam napravili toliko zla.

Ipak...Ipak treba im reci da bar znaju. Ne moraju niti da mrze niti da praštaju.

Oni to ne mogu za nas uciniti ali moraju znati da im se isto to može desiti.