Izdvajamo

Poštovane i cijenjene džematlije!

Obavještavamo Vas da će se u nedjelju, 20. 07. 2014. godine, klanjati kolektivna dženaza šehidima Prijedora i Kozarca, među kojima je najviše onih koji su ubijeni 1992. godine i čiji su posmrtni ostaci ekshumirani u masovnoj grobnici Tomašica. Dženaza svim našim šehidima će se obaviti na nogometnom igralištu u Kozarcu sa početkom u 9:30 sati.

Svi oni koji žele da prisustvuju preuzimanju šehidskih tabuta u Šejkovači i njihovom praćenju do Kozarca kolona će iz Sanskog Mosta krenuti u subotu u 13:30 sati.
Pored tabuta naših šehida koji će biti poredani na nogometnom igralištu u Kozarcu, pretpostavlja se da će ih biti između 250 i 300, planirano je klanjanje zajedničkog Teravih namaza na otvorenom,  u subotu 19.07.2014. godine, ako nam to budu dozvoljavali vremenski uslovi. Većina će uz vjerski program, najvjerovatnije ostati i do sehura.

Za sve one koji će  na šehidsku dženazu dolaziti iz pravca Prijedora, moći će da kod benzinske pumpe Mešići skrenu lijevo na staru cestu i tu po instrukcijama redara i policije formirati kolone koje će se vratiti ka šehidskim mezarjima na području Prijedora. Kolona će se moći formirati i na staroj cesti od Kamičana do Kozarca. Pored navedenih lokacija parking će biti pripremljen i kod fabrike obuće ''Nova Ivančica''.
Parking za zvanice će biti obezbijeđen u krugu kozaračke pilane.

Sve one koji će iz Kozarca i okolnih mjesta ići na dženazu molimo da, ako su ikako u mogućnosti, na dženazu idu pješice ili da ako iz nužde dolaze sa autima da ista parkiraju u Kamičanima, jer će se svi šehidski tabuti, nakon obavljene dženaze na igralištu, voziti do šehidskog mezarja u Kamičanima.



ORGANIZACIONI ODBOR
MEDŽLISI IZ-e PRIJEDOR I KOZARAC

Uzvišeni Allahu, neka tuga bude nada, neka osveta bude pravda, neka majčina suza bude dova da se više nikada i nikome više ne ponovi ni Kozarac, ni Prijedor, ni Srebrenica!

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.