Izdvajamo

 

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević i predsjednik Skupštine grada Mirsad Duratović razgovarali su u Gradskoj upravi sa predstavnicima Medžlisa Islamske zajednice u Prijedoru.
Sastanak je organizovan na temu svečanog otvaranja džamije u Starom gradu te dogovora oko podrške za organizaciju ovog događaja.
Omer efendija Redžić najavio je ovu svečanost za 29-30.juli iduće godine u Ljetnoj bašti sa nizom kulturno-umjetničkih dešavanja pred i za vrijeme otvaranja. On je naglasio da je riječ o posebnom vjerskom objektu, koji je ukrašen ornamentikom , kaligrafijom i posebnim kamenom i predstavlja potencijal koji se izučava na arhitektonskim fakultetima u Evropi kao osmanska arhitektura, te se u tom kontekstu može raditi i bratimljenje sa džamijom u Turskoj ( Manisa ).

Predsjednik Skupštine Grada Prijedor Mirsad Duratović pojasnio kako i na koji način se može aplicirati za sredstva u budžetu grada te da je pri kraju prijava prijedloga da bi se sredstva mogla planirati , a između ostalog, i za ovakvu vrstu dešavanja.
Bilo je riječi i o nekim infrastrukturnim projektima kojima bi se poboljšali uslovi života građana u Starom gradu, ali i drugim dijelovima grada u kojima su većinski stanovnici uglavnom povratnici.
Zamjenik gradonačelnika Kovačević sastanak je zaključio konstatacijom da će sve što je do Gradske uprave, biti provjereno i urađeno po ovim pitanjima. Grad Prijedor treba da se uzdigne na nivo koji mu je potreban i na kojem je nekad bio, te stoga svi zajedno treba da radimo u pravcu razvoja Prijedora.

Izvor: prijedorgrad

Mislim na moju djecu, mislim na djecu cijelog svijeta. Oni su nevini. Ne bi ih trebalo hraniti mržnjom pa da sutra postanu gori od onih koji su nam napravili toliko zla.

Ipak...Ipak treba im reci da bar znaju. Ne moraju niti da mrze niti da praštaju.

Oni to ne mogu za nas uciniti ali moraju znati da im se isto to može desiti.