Izdvajamo

OBAVIJEST

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini na 21. redovnoj sjednici, održanoj 30. aprila, donio je Instrukciju, prema kojoj se obavezuju džematski odbori da organiziraju obavljanje dnevnih namaza: džume, podne i ikindije u objektima Islamske zajednice, počev od srijede (06. maja 2020.)

Teraviju i sabah-namaz džematlije će do daljenjeg obavljati u svojim kućama. Prilikom dolaska u džamiju, džematlije su obavezne pridržavati se važećih propisa nadležnih državnih organa koji se odnose na pandemiju: nošenje zaštitne maske, dezinfekcija ruku, zabrana rukovanja i održavanje fizičke distance.

Sve džematlije imaju obavezu poštovati mjere među kojima su i propisi vezani za rizične kategorije stanovnika i policijski sat, te sami snose odgovornost za svoje eventualne postupke kojima bi navedeno kršili. U slučaju ublažavanja i ostalih mjera, džematlije će biti blagovremeno obaviještene.

hfz,Amir-ef Mahić

"A onda, kad im to nije uspjelo počeli su pričati sve glasnije i glasnije da Bosne nema. Pa koga ste onda pokušali osvojiti??" Josip Pejaković