Izdvajamo

OBAVIJEST

O PODUZETIM MJERAMA U VEZI KORONA VIRUSA U NAŠIM DŽEMATIMA

Obavještavamo sve naše džematlije o sljedećim mjerama predostrožnosti poduzetim u pogledu korona virusa:

U svim džamijama i mesdžidima na području Medžlisa Islamske zajednice Kozarac su obavljene dezinfekcije prostorija radi suzbijanja eventualnog širenja virusa. Shodno tome džuma namaz će se nesmetano obavljati u svim našim džamijama, ali apelujemo da naše džematlije koje se prema zdravstvenim institucijama ubrajaju u rizične skupine da ne posjećuju zajedničke džematske ibadete.

Osim redovnih obreda u našim džamijama do daljnjeg se neće organizirati nikakvi dodatni programi niti okupljanja.
Mektebska nastava se neće izvoditi do polaska djece u školu.
U slučaju okupljanja povodom dženaze iste će se kao i inače obaviti na otvorenom prostoru, ali se do daljnjeg nakon dženaza neće organizirati nikakva dodatna okupljanja ni u džamijama niti kod kuća naših džematlija.


MIZ Kozarac


Samo oni koji se plaše da zauzmu neki stav u životu, prihvataju na sebe ulogu dobre duše. Uvijek je neuporedivo lakše vjerovati u sopstvenu dobrotu, nego se sukobiti sa drugima i boriti se za svoja prava. Sigurno je lakše otrpjeti uvredu ne uzvrativši je, nego smoći hrabrost i upustiti se u borbu sa jačim od sebe; uvijek možemo reči da nas bačeni kamen nije pogodio, a onda tek noću, u samoći, oplakivati, svoj kukavičluk... Trgni se čovječe.