Izdvajamo

Danas nedelja 23.02.2020. godine, održana je 21. Skupština Medžlisa Islamske zajednice Kozarac u poslijeretnom periodu ili prva u aktuelnom sazivu. Na sjednici su se našle uobičajene tačke dnevnoga reda. Podneseni su izvještaji o radu i financijskom poslovanju u 2019.godini. Pored navedenog, usvojen je plan rada i budžet za 2020. godinu.

 

Prije početka sjednice prisutnima se obratio glavni imam sa uvodnom besjedom.

U podnesenim izvještajima je istaknuto da je stanje na području Medžlisa IZ-e Kozarac slično onom iz prethodnih godina. Istaknuti su pozitivni iskoraci, među kojima su najznačajniji: afirmacija rada sa ženskim dijelom džemata, koja se odvija putem Aktiva žena MIZ-e Kozarac, aktivni rad sa omladinom i osmišljavanje sadržaja za taj dio naših džemata.

 

Pored navedenog, posebno je naznačen pozitivan trend uspjeha koji se realiziraju unutar Fonda solidarnosti putem kojeg su i u 2019. godini ostvareni veoma značajni humani projekti.
Zahvalnost je upućena i svim grupama i pojedincima koji svojim doprinosom i financijskom podrškom doprinose ovom segmentu rada medžlisa.

Nijaz-Caja Huremović


Čitanje knjiga oplemenjuje razum, donosi mnoge pouke i vrijedne savjete i čovjeka osvjetljava mudrošću. Čovjek koji mnogo čita knjige lijepo i elokventno govori, zna usrećiti druge, utješiti ih, dati valjan savjet. Druženje s takvim čovjekom bolje je od svakog sijela, ono je slasno za svaki um i dušu. Mudrost koju on prenosi poput je bilja koje svoj plod daje uvijek.