Izdvajamo

U toku proteklog vikenda, omladina “Mreže mladih” MIZ Kozarac je realizovala jednu zaista hvale vrijednu aktivnost.

 

U subotu, 30.11. 2019.god., grupa od desetak omladinaca pakovala je i natovarila tri kombija namirnica za pomoć migrantima.

 

Akcija prikupljanja namirnica je trajala 7 dana, i u tom periodu na prostoru MIZ Kozarac prikupljeno je 5,5 tona namirnica, te novčana sredstva u iznosu od 170 KM i 150 EURA.

 

Sljedećeg dana, u nedjelju, u ranim jutarnjim satima, krenulo se put Bihaća.
Zahvaljujemo se Enesu Kapetanoviću, vlasniku restorana “Stari grad”, koji je obezbjedio dva kombija za prevoz namirnica, hadži Kemalu Sušiću
koji je objezbjedio i transportovao treći kombi, i našem vozaču Zijadu Nukiću. Molimo Uzvišenog Allaha da ih poživi u dobru, i podari im hajr u njihovom životu i radu.

 

Nakon dolaska u Bihać, dočekala nas je Zemira Gorinjac, predsjednica Udruženja “Solidarnost” koja neumorno radi sa migrantima: sprema im hranu, obezbjeđuje lijekove i odjeću, i sve ostalo što im je potrebno.

 

Povodom ove vrijedne donacije Zemira Gorinjac je izjavila:

” Ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji su dali udio u ovoj humanitarnoj akciji.

Mjesecima ćemo biti u prilici davati im ulje i brašno a sa drugim artklima ćemo ih obezbjediti ovih dana za jedan duži period. Izrada liste i podjela startaju sutra.”

 

Zahvaljujemo se svima koji su učestvovali u ovoj akciji, i molimo Milostivog Gospodara da ih nagradi, i podari im hajr i blagostanje u njihovim imecima i porodicama.

 Posebno se zahvaljujemo vrijednoj omladini koja je ova dva dana neumorno radila da se ova hairli akcija uspješno privede kraju.

 Na kraju molimo Allaha dž.š., da sa ovom našom aktivnošću bude zadovoljan, i da nam podari hajr na oba svijeta. Amin!

 

Autor: Ajdin Hrnić/medzliskozarac.ba


"Mi smi pripadnici Srpskog naroda i osuđujemo kompletno etničko čišćenje i zločine koje su počinili zločinci iz našeg naroda. Mi se zalažemo za zajednički život i Bosnu i Hercegovinu i želim da naša djeca žive zajedni sa svim našim narodima u BiH. Ja sam Klaudija Pecalj i rodom sam iz Zenice, a moj muž je Milan Pecalj. Husein Ališić je napisao knjigu na engleskom jeziku i u toj knjizi piše o mom mužu. Za vrijeme rata, Husein je živio u Banja Luci i moj muž je sve naše dokumente dao njemu da bi on izašao sa svojom porodicom vani. Milan je čuvao Huseinovog brata koji je bio pretučen i nije se bojao da pomogne prijatelju Bošnjaku.
Ja sam rođena u Zenici među Hrvatskim i Bošnjačkim narodom i žao mi je za sve što se desilo u ratu, jer ja želim da živimo sa svim narodima u Bosni i Hercegovini". Kazali su nam Klaudija i Milan Pecalj, pripadnici Srpskog naroda iz Donjih Garevaca.

26.05.2017. god.