Izdvajamo

U toku proteklog vikenda, omladina “Mreže mladih” MIZ Kozarac je realizovala jednu zaista hvale vrijednu aktivnost.

 

U subotu, 30.11. 2019.god., grupa od desetak omladinaca pakovala je i natovarila tri kombija namirnica za pomoć migrantima.

 

Akcija prikupljanja namirnica je trajala 7 dana, i u tom periodu na prostoru MIZ Kozarac prikupljeno je 5,5 tona namirnica, te novčana sredstva u iznosu od 170 KM i 150 EURA.

 

Sljedećeg dana, u nedjelju, u ranim jutarnjim satima, krenulo se put Bihaća.
Zahvaljujemo se Enesu Kapetanoviću, vlasniku restorana “Stari grad”, koji je obezbjedio dva kombija za prevoz namirnica, hadži Kemalu Sušiću
koji je objezbjedio i transportovao treći kombi, i našem vozaču Zijadu Nukiću. Molimo Uzvišenog Allaha da ih poživi u dobru, i podari im hajr u njihovom životu i radu.

 

Nakon dolaska u Bihać, dočekala nas je Zemira Gorinjac, predsjednica Udruženja “Solidarnost” koja neumorno radi sa migrantima: sprema im hranu, obezbjeđuje lijekove i odjeću, i sve ostalo što im je potrebno.

 

Povodom ove vrijedne donacije Zemira Gorinjac je izjavila:

” Ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji su dali udio u ovoj humanitarnoj akciji.

Mjesecima ćemo biti u prilici davati im ulje i brašno a sa drugim artklima ćemo ih obezbjediti ovih dana za jedan duži period. Izrada liste i podjela startaju sutra.”

 

Zahvaljujemo se svima koji su učestvovali u ovoj akciji, i molimo Milostivog Gospodara da ih nagradi, i podari im hajr i blagostanje u njihovim imecima i porodicama.

 Posebno se zahvaljujemo vrijednoj omladini koja je ova dva dana neumorno radila da se ova hairli akcija uspješno privede kraju.

 Na kraju molimo Allaha dž.š., da sa ovom našom aktivnošću bude zadovoljan, i da nam podari hajr na oba svijeta. Amin!

 

Autor: Ajdin Hrnić/medzliskozarac.ba

Draga braćo i sestre, vama poručujem da se nikoga osim Uzvišenog Allaha ne bojite i da istinu ni od koga ne krijete, već je svim ljudima oko sebe uporno govorite. Ne sjećajte se šehida svojih samo učenjima Kur'ana i dova, već ih se sjećajte vašim svjedočenjima o njihovoj nevinosti i komšijskoj krvoločnosti. Sjećajte ih se upiranjem prsta u njihove ubice. Sjećajte ih se svjedočenjem na sudovima. Sjećajte ih se tako što ćete djecu i unučad svoju učiti ko ih je ubio. Čuvajte ova polja koja su krvlju njihovom natopljena. Čuvajte ovu planinu po kojoj su kosti njihove rasijane. Čuvajte državu Bosnu i Hercegovinu zbog koje su oni ubijani. Budite ponosni na vjeru svoju čistu, naciju svoju hiljadugodišnju, jezik svoj bosanski! Budite ponosni na šehide svoje, bilo one koji su svoje živote izgubili nakon agresorskog upada ili one što se boriše u redovima armije Republike Bosne i Hercegovine.

Mr. Amir ef Mahić
25.05.2017. god.