Izdvajamo

U subotu, 31.08.2019. aktivisti udruženja “SVITANJE” posjetili su MIZ Kozarac i tom prilikom podijelili ruksake i šlolski pribor našoj kozaračkoj mladeži.

 Nakon što smo klanjali podne namaz, u Mutničkoj džamiji, pristupilo se podjeli školskog pribora kojeg je obezbjedilo navedeno udruženje u saradnji sa IZ na inicijativu reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH, Huseina ef. Kavazovića.

 

Jedan od aktivista Udruženja istakao je da je cilj ovog projekta pomoć djeci u povratničkim mjestima, kojima je pomoć u ovom momentu najpotrebnija, jer većina roditelja ove djece nije zaposlena, te na taj način barem malo olakšati, kako djeci, tako i roditeljima. Ovo je ujedno i lijep novogodišnji poklon za djecu.

 Zahvaljujemo se Udruženju “SVITANJE” i IZ u BiH i svim onim koji su pomogli da se ovaj hairli projekat privede kraju , uz dovu Uzvišenom Allahu da im podari uspjeh u njihovom daljnjem životu i radu.


medzliskozara


"U svojoj sam sobi našao odgovor na pitanje: koji je ključ uspjeha? Plafon mi kaže da je ambicija visoka, prozor mi reče pogledaj svijet, sat reče da je vrijeme zlato, ogledalo mi reče: ne sudi nikoga po vanjštini, vrata mi rekoše: gurni jako da bi dostigao svoj cilj, i na kraju, pod mi reče: ostani skroman, ti si samo stvorenje."

Meša Selimović