Izdvajamo

U subotu, 31.08.2019. aktivisti udruženja “SVITANJE” posjetili su MIZ Kozarac i tom prilikom podijelili ruksake i šlolski pribor našoj kozaračkoj mladeži.

 Nakon što smo klanjali podne namaz, u Mutničkoj džamiji, pristupilo se podjeli školskog pribora kojeg je obezbjedilo navedeno udruženje u saradnji sa IZ na inicijativu reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH, Huseina ef. Kavazovića.

 

Jedan od aktivista Udruženja istakao je da je cilj ovog projekta pomoć djeci u povratničkim mjestima, kojima je pomoć u ovom momentu najpotrebnija, jer većina roditelja ove djece nije zaposlena, te na taj način barem malo olakšati, kako djeci, tako i roditeljima. Ovo je ujedno i lijep novogodišnji poklon za djecu.

 Zahvaljujemo se Udruženju “SVITANJE” i IZ u BiH i svim onim koji su pomogli da se ovaj hairli projekat privede kraju , uz dovu Uzvišenom Allahu da im podari uspjeh u njihovom daljnjem životu i radu.


medzliskozara

Kahrimanović kaže kako je teško procijeniti koliko je trenutno stanovnika u Kozarcu. "Negdje oko 8.000. Prije rata živjelo je ovdje blizu 25.000 stanovnika, od kojih je 95 posto bilo bošnjačko stanovništvo. Zato smo toliko i stradali. Sve kuće, svi objekti, sve je u Kozarcu bilo porušeno. Po zadnjem popisu ima nas oko 20.000."