Izdvajamo

Nova hidžretska 1441. godina nastupila je s akšamskim vremenom u sinoć 30.08.2019. Vjerski program povodom nastupanja nove hidžretske godine održan je danas 31.08. odnosno 1. muharrema 1441. godine, nakon ikindije namaza, u Mutničkoj džamiji.
Svečanost je okupila veći broj vjernika, a bili su i žene iz Doboja.

 

Programski sadržaj popraćen odlomcima iz mevluda i sa nekoliko ilahija, izveli su kozarački imami.

 

Nakon uvodnog obraćanja, od strane Jasmin ef. Glamočanina, sadržajno i poučno predavanje na temu “Čemu nas hidžra uči” održao je imam džemata Brđani,Evelin ef Mujanović, dok je glavni kozarački imam Amir-ef. Mahić uputio kratku poruku prisutnima i čestitao novu hidžretsku godinu s dovama Uzvišenom Allahu za mir, blagostanje i svako dobro u novonastupajućoj mubarek godini.

Svim muslimanima u svijetu, Bosni i Hercegovini, a posebno Prijedoru i Kozarcu najiskrenije čestitke povodom Nove hidžretske 1441. godine. Neka Allah da svako dobro, radost i blagostanje u novoj islamskoj 1441.godini vama, vašim porodicama,rodbini i prijateljima.


Budite ponosni na naše kozaračke borce, oficire i generale armije Republike Bosne i Hercegovine. Budite ponosni na naše očeve i majke, braću i sestre, jer oni živješe i umiraše časno. Budite ponosni jer pripadate narodu koji tlačen, proganjan i na pravdi Boga ubijan, a koji druge nije tlačio, proganjao i na pravdi Boga ubijao! Spram dušmanima budite ponosni i prkosni, a spram svojom braćom i prijateljima ponizni i milostivi! Neka nas sviju Uzvišeni Allah na tom putu pomogne!

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.