Izdvajamo

Dana 02.jula 2019. godine u prostorijama Medžlisa IZ-e Prijedor održan je još jedan sastanak Organizacionog odbora za kolektivnu šehidsku džennazu Prijedor-Kozarac.

Prema posljednjim informacijama od 112 identifikovanih tijela već je 71 potpisana Saglasnost za klanjanje džennaze 20.jula, a prema saznanjima taj broj će se znatno povećati.

S obzirom na veliki broj šehida, donesena je odluka da se već 19. jula, poslije ikindije namaza, preuzmu tijela šehida u Šejkovači i formirana kolona uputi kroz Sanski Most gdje će se, po običaju, na Trgu ljiljana zaustaviti par minuta kako bi na dostojanstven način i učenjem Fatihe mještani Sanskog Mosta ispratili šehide. Nakon toga kolona sa šehidima uputit će se na Stadion “Vedro polje”- Hambarine, gdje će se između akšama i jacije proučiti Tevhid za šehide.

Sutradan 20. jula klanjat će se, inšallah, kolektivna šehidska džennaza sa početkom u 9:00 sati.

Ovim putem pozivamo sve muslimane Bošnjake da nam se pridruže u ispraćaju na Ahiret nevino ubijene Bošnjake, dijeleći tugu sa šehidskim porodicama.

Organizacioni odbor


Poziv u akciju za kupovinu zemljišta za proširenje Šehidskog mezarja u Kamičanima

Al' mi moja mati nikad ne znade objasniti zašto ja sad nemam sadašnjosti a o buducnosti da i ne pricam. O prošlosti citam, ali je malo kasno, a da sam znao, da smo svi znali, da nam je receno, sad bi bezbeli kahvendisali kod Šide ili kod Saje cifuta il' pred Indeksom, Oazom ili u Trinestici, ko što su radili oni naši jarani, kojih više nema, prije dvadesetak godina. (Novembar 2011.)