Izdvajamo

U ime Allaha Milostivog Samilosnog!

Hvala Allahu Gospodaru svih svjetova. Salavat i selam neka su na našeg miljenika i poslanika Muhammeda, njegov rod i ashabe. Molimo Uzvišenog Allaha da se smiluje našim šehidima. Amin!

Draga braćo i sestre,
Allah dž.š. nas je počastio da dočekamo mubarek bajramske dane, kao što nas je počastio vjerom islamom, ljepotama ramazana i posta, te nebrojenim blagodatima, neka Mu je zahvalnost naša na svemu čime nas časti. Darujući nas ramazanom podučio nas je našim mogućnostima. Posteći uvijedli smo da se možemo odreći onoga što nam je zabranjenim učinjeno, dok smo u povećanom broju ibadeta u mjesecu ramazanu uvidjeli našu sposobnost da činimo još više. Rukovodeći se tim blagoslovljenim ramazanskim iskustvom trudimo se da se i u ostatku našeg života odreknemo onoga što nam je zabranjenim učinjeno, te da svoju svakodnevnicu sa još više dobrih dijela obogatimo. Neka nam takve teženje budu, a Allah dž.š. neka nas pomogne da na njima ustrajemo.
Želeći vam čestitati nastupajuće bajramske dane želim vam svima

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

Uz dove da se Uzvišeni Allah svima nama smiluje, ibadete nam primi, a grijehe oprosti, te da nam stanje na bolje popravi, a svakog zla zaštiti. Amin!

Glavni imam:
Hafiz Amir-ef. Mahić

medzliskozarac.ba


Poziv u akciju za kupovinu zemljišta za proširenje Šehidskog mezarja u Kamičanima

U perverznoj realnosti, dželati i ubice su dobile svoje obilježje i istorijski pomen. Naime, U bivšem Društvenom domu Trnopolje, mjestu gdje se nalazio jedan od najzloglasnijih prijedorskih logora, otvorena je spomen-soba poginulim vojnicima Vojske Republike Srpske.

Koliko bolestan moraš biti da to uradiš?

Zamislite spomen-sobu posvećenu snagama Vermahta u Mathauzenu ili Aušvicu? Ne možete? Dabome da ne možete. Zato u nas može sve.

Dragan Bursać