Izdvajamo

U ime Allaha Milostivog Samilosnog!

Hvala Allahu Gospodaru svih svjetova. Salavat i selam neka su na našeg miljenika i poslanika Muhammeda, njegov rod i ashabe. Molimo Uzvišenog Allaha da se smiluje našim šehidima. Amin!

Draga braćo i sestre,
Allah dž.š. nas je počastio da dočekamo mubarek bajramske dane, kao što nas je počastio vjerom islamom, ljepotama ramazana i posta, te nebrojenim blagodatima, neka Mu je zahvalnost naša na svemu čime nas časti. Darujući nas ramazanom podučio nas je našim mogućnostima. Posteći uvijedli smo da se možemo odreći onoga što nam je zabranjenim učinjeno, dok smo u povećanom broju ibadeta u mjesecu ramazanu uvidjeli našu sposobnost da činimo još više. Rukovodeći se tim blagoslovljenim ramazanskim iskustvom trudimo se da se i u ostatku našeg života odreknemo onoga što nam je zabranjenim učinjeno, te da svoju svakodnevnicu sa još više dobrih dijela obogatimo. Neka nam takve teženje budu, a Allah dž.š. neka nas pomogne da na njima ustrajemo.
Želeći vam čestitati nastupajuće bajramske dane želim vam svima

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

Uz dove da se Uzvišeni Allah svima nama smiluje, ibadete nam primi, a grijehe oprosti, te da nam stanje na bolje popravi, a svakog zla zaštiti. Amin!

Glavni imam:
Hafiz Amir-ef. Mahić

medzliskozarac.ba


Poziv u akciju za kupovinu zemljišta za proširenje Šehidskog mezarja u Kamičanima

Nismo stigli pobjeći prije čišćenja.

Za mlade da pojasnim šta je to čišćenje. To je kad vojska traži žive i koga nađu ubija, a ponekog su odvodili u logore.

Iz trapa smo slušali kad vojnici govore "Da mi ga je vidjeti živa, nož će mi zarđati".

Mi smo u skloništu (trapu) pokušavali ostati tihi u strahu da nas ne pronađu. Moj otac Bejdo i Asimov otac Vahid su bolovali astmu. U trapu koji je bio negdje 1,5 x 2,5m a visine nekih 90cm, a nas 13. Bilo je jako zagušljivo i kad se sjetim da smo i nuždu vršili tu, pitam se kako su njih dvojica uspjevali kašalj zabušavati. Ovo pišem i plačem...

Nijaz Huremović