Izdvajamo

Sinoć, 31.05.2019., džematu Hadžići organizovan je iftar, a koji je okupio džematlije Udruženih džemata Hadžići, Kevljani i Srednji Jakupovići i drugih džemata. Iftar je organizovan ispred džamije u Hadžićima. Izuzetno obilnom iftaru prisustvovalo je oko 80 vjernika
Organizatori ovog iftara su Hadži Osman Hadžić i njegova kćerka Baha sa djecom, snahama i unukama.

Prije Akšam Namaza proučen je Ja-sin pred duše umrlih i ubijenih iz ovih familija, Kahrimanović, Hadžić, Mahić...
Imam udruženih džrmata Hafiz Muharem ef Šeperović se zahvalio, Hadži Osmanu i Bahi koji su se potrudili i organizovali zajednički iftar.

Hadži Osman Hadžić je tako sretan, jer sve je tako lijepo bilo.

Nakon zajedničkog iftara uslijedilo je neformalno druženje džematlija.

Ovakva druženja djeluju poticajno na vjerničku populaciju što rezultira jačanjem imanske energije i razvijanjem svijesti o Uzvišenom Allahu, dž.š., i Njegovim neizmjernim blagodatima.

Molim Allah dž.š. da nagradi sve učesnike ovog hairli druženja.

Nijaz-Caja Huremović

 

 

 

 

 

 


Poziv u akciju za kupovinu zemljišta za proširenje Šehidskog mezarja u Kamičanima

“Želja nam je da se Bosna i Hercegovina razvija u miru. Mi ne želimo nikakve podjele, jer je ovo naša jedina domovina za koju su se borili naši najbolji sinovi, naša sabraća i mi ćemo morati stati jednog dana pred njih i morat ćemo im kazati šta smo uradili za našu domovinu, za koju su oni dali svoje živote”, izjavio je danas u Prijedoru ministar za boračka pitanja u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Salko Bukvarević na Svečanoj akademiji održanoj povodom 25. novembra (2016. god.), Dana državnosti Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).