Izdvajamo

I ove godine, pred akšam namaz, dočekale smo sestre iz Kaknja, uoči 24.5., dana kada obilježavamo stradanja naših Kozarčana.

Odjel za brak i porodicu MIZ Kozarac je organizovao iftar za oko 120 osoba, na koji su bile pozvane majke šehida Kozarca, koodinatorice, muallime i gošće iz Kaknja.

Nakon iftara se prisutnima obratila koordinatorica Refija Arifagić, riječima dobrodošlice a zatim je proučena hatmena dova našim šehidima. Nakon toga smo imali priliku čuti predavanje naše muallime Elvedine Plasto koja nam je govorila o postu, pohvalnim nafilama u ovom mjesecu te nas podsjetila da čuvamo svoju vjeru i džemat kako nam se nikad više ne bi ponovila ružna prošlost stradanja. Zatim su svim prisutnima podjeljene zbirke dova kao mali poklon i znak pažnje na sutrašnji dan, značajan za Kozarac.

Naše kozarčanke su priredile i konak za naše gošće sa kojima će zajedno sutra priključiti se protokolu obilježavanja 24. maja okupljajući se na podne namazu u Mutniku, a zatim će se na Šehidskom mezarje proučiti jasin našim šehidima.

Molim Allaha da nagradi naše sestre iz Kaknja koje su već više puta pokazale da su naša podrška kako u lijepim trenutcima tako i ovim teškim i bolnim. Da Allah nagradi sve one koji su pripomogli organizaciji iftara i smještaja za naše sestre. Molim Allaha s.w.t. da se smiluje šehidima Kozarca i u džennet ih uvede, a njihovim majkama i rodbini da podari sabura. Amin!

Odjel za brak i porodicu MIZ Kozarac

Hvala ti Caja od zemlje do neba,
sve za svoju raju, tako i treba!!
Svakog cetvrtka vidim nova lica,
poslije teskog radnog dana, ti si poslastica.
I kad sunce grije i kad kisa po prozoru kvrca,
zato ti hvala iskreno od srca.

Senad Bajrektarevic