Izdvajamo

U džematu Mutnik MIZ Kozarac sinoć (srijeda 22.05.2019.) je organizovan tradicionalni iftar na otvorenom koji je okupio oko 150 vjernika.
Organizatori ovog iftara su Džemat Mutnik, a dobrodošli su i vjernici iz drugih džemata.
Kako nam reče imam u ovom džematu Jasmin ef Glamočanin: "Ovo je već 9. godina da se ovako organizuje džematski iftar i to je, slobodno sad možemo reći, tradicionalini iftar u džematu Mutnik".

 

Prije devet godina imam Jasmin je predložio džematski iftar, a džemat, sa oduševljenjem, prihvatio kao dobar prijedlog i tako je sve počelo. Već narednih godina  većina drugih džemata prihvata ovu ideju i ovaj ramazan većina džemata u Medžlisu IZ Kozarac organizuju džematski iftar.

Večeras je sa svojim džematlijama iftarila i Hafizovca Aiša Rašidi hanuma od Rahmetli Hafiza Ismaila u kozarcu poznatijeg kao Makedonac. O Hafizovci uskoro više ćemo pisati.

"U ovoj novoj godini želim da moji pravi prijatelji ostanu kakvi jesu, te da ih steknem još puno više, to je nešto što teško nađeš a lako možeš da izgubiš. Prijatelji u kojima možemo potražiti najveću podršku. Znamo da će ostati uz nas nevažno kamo nas vodio naš lični put. Naravno i njima želim sve najbolje kao i sebi u ovoj novoj godini." Šerif Jaskić - Hifo