Izdvajamo

Dana, 03.11.2018. godine, članice Asocijacije žena "Nur" MIZ Gornji Vakuf zijaretile su našem Aktivu žena MIZ Kozarac.
Nakon srdačnog dočeka i upoznavanja klanjali smo podne namaz i izveli zajednički program: učeći Jasini-šerif našim šehidima i izvođenjem prelijepih ilahija i recitacija.
U toku programa su se obratile Refija Arifagić, koordinadorica Aktiva žena MIZ Kozarac i Besima Keso, ispred Asocijacije žena "Nur", predstavljujući svoj rad sa ženama.
Po završetku programa, uputili smo se ka Šehidskom mezarju i proučili Fatihu našim šehidima.
Zahvaljujemo se našim gošćama na posjeti, moleći Allaha dž.š. da ih za njihov trud nagradi, te da nas sve zajedno pomogne u našem radu i hizmetu našoj lijepoj vjeri Islamu.

Tekst:Munira Hrnić

foto: Nijaz-Caja Huremović


...počinje priču o Kozarcu Ibro Kahrimanović: "Kozarac živi zahvaljujući dijaspori, odnosno Kozarčanima koji su se nakon progona zaustavili u evropskim zemljama, u Americi. Ali, iz ljubavi, iz nekakvog svog kozaračkog inata ponovo su izgradili ovo mjesto, čime je Kozarac postao simbol povratka u BiH. Istina, najveći broj njih dolazi za novogodišnje praznike i tokom ljeta, ali ono što su izgradili ovdje – kuće, drugi objekti – garancija su da će se vratiti zastalno i nastaviti živjeti ovdje."