Izdvajamo

U subotu, 06.10.2018. “Mreža mladih” našeg medžlisa je posjetila Graz. U ranim jutarnjim satima smo se okupili ispred O.Š. Kozarac, gdje smo u 04:30 krenuli prema jednom od najvećih gradova u Austriji.

 

Na licima naše omladine se vidjela radost zbog odlaska na ovu dugoočekivanu ekskurziju.

 

Po ulasku u Austriju, prvo naše odredište je bio grad Seiersberg, tj. Shoping centar u ovom gradu, gdje je naša omladina imala priliku da provede vrijeme u kupovini i nezaboravnom društvu.

 


Na podne namaz, odlazimo u IKC Graz, gdje nas dočekuju vrijedni domaćini ovog džemata: Fikret ef. Fazlić i njegova omladina.

Poslije klanjanja namaza, obratili su nam se imami Fikret ef. Fazlić, i Ajdin ef. Hrnić, koordinator Mreže mladih MIZ Kozarac. Fikret ef. nam je iskazao dobrodošlicu, i govorio nam o historijatu ovog džemata, a Ajdin ef. se zahvalio domaćinima na toplom gostoprimstvu i pozvao ih da i oni posjete naš lijepi Kozarac. Nakon ručka kojeg su nam priredili naši vrijedni domaćini, obišli smo Centar i izložbu koja je postavljenja u IKC Graz.

 

 Naše nezaboravno druženje je nastavljeno u obilasku znamenitosti grada Graza, a posebno tvrđave Schlossberg, sa čijih se visina vidi cjeokupni grad.

 


Naše druženje je završeno u predakšamsko vrijeme, kada smo se zahvalili našim domaćinima, na prelijepom druženju kojeg su nam priredili i pozvali ih da što u skorije vrijeme i oni nas posjete.

Zahvaljujemo se MIZ Kozarac, koji nam je pomogao u organizaciji ovog divnog putovanja, koje će dugo ostati u sjećanju našoj omladini.

 

Koordinator “Mreže mladih” MIZ Kozarac:

Ajdin ef. Hrnić

Prof.dr. Lavić: RS jeste nastala na genocidu, sigurno nije nastala seobom “ptica selica”.