Izdvajamo

Učenici mektebske nastave, Kur’anskog pisma i Kur’ana, džemat Kamičani predvođeni mualimom Mr Amir ef Mahić i njegovom hanumom Fatimom su danas ponedeljak 23. jula 2018. godine u svom džematu krunisali druženje sa časnim Kur’anom hatmom i hatma-dovom za polaznike mektebske nastave.

U Kamičanima su ovo 8. hatme od 2006. godine. U ovih zadnjih 12 godina u ovom džematu, hatme su, sa ovih 4 danas, činili 60 polaznika mektebske nastave od čega njih više od 13 su otišli u medresu na dalje školovanje. Jedni su već završili škole.


Danas su se predstavili:
Džemila Kevac
Jasmina Okić
Omar Deumić
Zekerijah Mahić

Na kraju prisutnima su se obratili glavni imam Medžlisa Kozarac i čestitao mladima na uspjehu. Pohvalio učenike, njihovu čestitost, jer da nisu čestiti nebi danas ovdje bili. Kao i roditelje koji su cijelo ovo vrijeme bodrili svoju djecu.

Zatim se, skupu obratio Muftuja Bihaćki Hasan ef Makić. On je pričao o vrijednostima mektebske nastave i pozvao roditelje i mlade da dolaze u mekteb.

Čestitke Učenicima, mualimu Mr Amir ef Mahiću, zatim roditeljima, kao i cijeloj zajednici.
Ovo su rezultati ne samo roditelja već i cijele zajednice.

Nijaz-Caja Huremović


Hoce li ikad oprostiti,

Beco i Sadeta Medunjanin, ko smije oprostiti u ime njihovog Harisa, Ko ce oprostiti umjesto nastavnica: Velide i Asime Mahmuljin, hoce li im ikad oprostiti moj jaran Kockar ili moj Braco, ko ce im oprostiti u ime Damira Blaževica -Kroke, Hasana Mujicica Didinog, Brace i Mirse Bejdinih sinova, Zile i Ilkana iz Kozaruše, Muamera Kulenovica, Zoke i Ante Murgica, Mensurke Poljak i Majde Zulic, Ko ce oprostiti u ime Salke Sinanagica-Žutog ili u ime Ermina i Hirzada Bešica il’ Ademovic Emira, Hoce li iko smjeti oprostiti u ime Ekrema, Nedada i Velida, sinova Muhameda ef. Bešica, ili u ime trojice sinova majke Mejre ili trojice sinova majke Redžepe Oruc, ili trojice sinova Subhe Alic, njenog Zice, Zilhe i Bahrije ili Mehinih Ene i Ekrema, ko može oprostiti u ime šestorice Forica ili kompletne porodice Taiba Forica, ko u ime Eniza Blaževica koji je živ zapaljen u Kozarcu. Ko ce oprostiti u ime svih onih nevino pobijenih cijih se imena ne mogu sjetiti u ovom trenu?