Izdvajamo

Poštovana braćo i sestre,
Pozivamo vas da i ovaj put zajednički iskažemo svoju humanost i da pomognemo onima kojima su naša pomoć i podrška potrebni. Ovog puta vas pozivamo da zajedno pomognemo Sanelu Grabiću, koji se trenutno nalazi u teškom zdravstvenom stanju te mu je potrebna naša pomoć, a njegovoj porodici podrška.
Zato vas pozivamo da i ovog puta budemo uzrokom spašavanja jednog mladog života, a da porodici olakšamo ova teška iskušenja koja su ih snašla.

Svoju pomoć možete uplatiti putem Fonda solidarnosti, bilo kod naših imama i u kancelariji Medžlisa IZ Kozarac ili putem žiroračuna, sa naznakom "Pomoć Sanelu Grabiću".

Žiro račun Fonda Solidarnosti je: IBAN BA395620078058221026
Swift code: RAZBBA22.


Hoce li ikad oprostiti,

Beco i Sadeta Medunjanin, ko smije oprostiti u ime njihovog Harisa, Ko ce oprostiti umjesto nastavnica: Velide i Asime Mahmuljin, hoce li im ikad oprostiti moj jaran Kockar ili moj Braco, ko ce im oprostiti u ime Damira Blaževica -Kroke, Hasana Mujicica Didinog, Brace i Mirse Bejdinih sinova, Zile i Ilkana iz Kozaruše, Muamera Kulenovica, Zoke i Ante Murgica, Mensurke Poljak i Majde Zulic, Ko ce oprostiti u ime Salke Sinanagica-Žutog ili u ime Ermina i Hirzada Bešica il’ Ademovic Emira, Hoce li iko smjeti oprostiti u ime Ekrema, Nedada i Velida, sinova Muhameda ef. Bešica, ili u ime trojice sinova majke Mejre ili trojice sinova majke Redžepe Oruc, ili trojice sinova Subhe Alic, njenog Zice, Zilhe i Bahrije ili Mehinih Ene i Ekrema, ko može oprostiti u ime šestorice Forica ili kompletne porodice Taiba Forica, ko u ime Eniza Blaževica koji je živ zapaljen u Kozarcu. Ko ce oprostiti u ime svih onih nevino pobijenih cijih se imena ne mogu sjetiti u ovom trenu?