Izdvajamo

U organizaciji Islamske Zejenice Kozarac i BKC Kula, jučer, nedelja 22.jula 2018., na stadionu Bratstva održan je humanitarni koncert pod nazivom "Eso Balić i prijatelji za Fond Solidarnosti" u kojem su učestvovali Eso Balić i njegovi prijatelji, poznata imena sa muzičke scene Kozarca i drugih krajeva BiH i KUD Kozara.

 

Koncert je bio u duhu narodnih pjesme i igara mladih iz KUD "Kozara" Kozarac.

Sav prihod sa ovog koncerta namijenjen je za izgradnju vatrogasnog doma u kozarcu

Vrijeme je bilo veoma ugodno ali brojne svadbe u Kozarcu su doprinjele da je posjeta bila manja od očekivane.


Učesnici na ovom koncertu, pored Ese Balića, bili su: Nisvet Delić-Delija, KUD Kozara-Kozarac, Zijo i Samira Kasumović, Amila Memić, Sefer Haskić, Zudo Hušić, Esad Plavi, Sabrina Čizmo, Hako Šljivar, Nizam Kljajić i voditelj programa bio je profesionalni glumac Roky.

Nijaz-Caja Huremović

Samo oni koji se plaše da zauzmu neki stav u životu, prihvataju na sebe ulogu dobre duše. Uvijek je neuporedivo lakše vjerovati u sopstvenu dobrotu, nego se sukobiti sa drugima i boriti se za svoja prava. Sigurno je lakše otrpjeti uvredu ne uzvrativši je, nego smoći hrabrost i upustiti se u borbu sa jačim od sebe; uvijek možemo reči da nas bačeni kamen nije pogodio, a onda tek noću, u samoći, oplakivati, svoj kukavičluk... Trgni se čovječe.