Izdvajamo

Piše: Alma Ćirkić

Stara majka mi je pričala da su se najčešće tetka i ona krile iza vezene zavjese na prozoru. Čaršijom su prolazile u grupicama. Dečke su gledale samo krajičkom oka, da niko ne primjeti. Razgovor na ulici nije uopšte bio dozvoljen. Obraz se lako gubio...
Znala mi je pričati da je dido gledao dok je donosila vodu s bunara. On bi šušnuo lišćem da ona zna da je tu, a ona bi onda namjerno usporila da zajednički trenutak što duže potraje. Uvijek je naglašavala da u vezama ne treba žuriti iako svaka faza veze ima svoje čari. Samo upoznavanje je definitivno, najslađa od svih.
Do mog odrastanja dosta toga se promjenilo. Poljupci i dodiri su postali nešto sasvim normalno u vezama izmedju dvoje ljudi. Uistinu, ima li išta ljepše od melodije koju pišu dodiri dva tijela?
Svi imamo nekog koga volimo i želimo. Zamislite ga pored sebe. Zamislite da lagano prelazite jagodicom prsta po njegovom licu. Nježno, kao krilom leptira... Spustite se do usana. Naslonite vaše usne na njegove tek onako ovlaš, da ga ne probudite, ali dovoljno da osjetite nježnost i toplinu.
Da li vam je bitno koja pjesma se čuje u tom trenutku? Naravno da nije.
Najljepša muzika nastaje baš tu, pod vašim prstima, pod vašim usnama...
Da li ste mu ljubili trepavice dok spava? Onaj mirisni dio gdje se spajaju uho i vrat?
Kakve tek simfonije tu nastaju!
Danas su opet neka nova vremena. Gledanje preko displeja, udvaranje porukama...
Znam da svako vrijeme ima svoje čari. Isto tako znam da nema ljepše muzike od snenog glasa koji vam govori da vas voli dok vam pokriva ramena.
Cijenite muziku. Cijenite dodir. Dozvolite sebi da darujete osjećaje. Da ih primite takodje... Dozvolite sebi da uzivate u muzici. Učite i vašu djecu tome.
Jedine besmrtne note su one koje nečiji prsti pišu po vašem tijelu.
Jedina prava muzika je muzika srca i duše.
Ono što najčešće zaboravljamo je da je jedini život koji imamo upravo ovaj ovde i sada...
Živite ga.


Poziv u akciju za kupovinu zemljišta za proširenje Šehidskog mezarja u Kamičanima

“Želja nam je da se Bosna i Hercegovina razvija u miru. Mi ne želimo nikakve podjele, jer je ovo naša jedina domovina za koju su se borili naši najbolji sinovi, naša sabraća i mi ćemo morati stati jednog dana pred njih i morat ćemo im kazati šta smo uradili za našu domovinu, za koju su oni dali svoje živote”, izjavio je danas u Prijedoru ministar za boračka pitanja u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Salko Bukvarević na Svečanoj akademiji održanoj povodom 25. novembra (2016. god.), Dana državnosti Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).