Izdvajamo

 

U povodu obilježavanja Dana nezavisnosti naše drage Bosne i Hercegovine danas je u Kozarcu položeno cvijeće i proucena Fatiha nevino ubijenim Kozarcanima i Kozarcankama.
Ove godine je to posebno značajno jer u ovim teškim danima kada u mnogim zemljama u Svijetu ubijaju nevine ljude važno je skrenuti pažnju da ništa nije vrijedno da strada nevino biće. Kada bi žrtve Kozarca bile zadnje cijena koju je trebalo platiti da naša zemlja nastavi da postoji i ostane cjelovita onda bi to bar djelomično bilo utjeha majkama, očevima, kcerkama, sinovima, suprugama, sestrama i braći ubijenih.

Nažalost, i ovih dana oni zive u neizvjesnosti da bi se stradanje moglo ponovo dogoditi i njihova jedina želja je da bude MIR i da bude BOSNE I HERCEGOVINE.
Ostalo je još malo živih majki u Kozarcu koje se brinu hoće li se neko sjećati njihovih sinova, na ovaj dan kada treba da slavimo ZIVOT ali i da ne zaboravimo njihovo stradanje.

Bilo bi dobro da od ovog dana ne budemo samo promatrači nego da se probudimo i ne dozvolimo da se naše majke brinu.

Čitanje knjiga oplemenjuje razum, donosi mnoge pouke i vrijedne savjete i čovjeka osvjetljava mudrošću. Čovjek koji mnogo čita knjige lijepo i elokventno govori, zna usrećiti druge, utješiti ih, dati valjan savjet. Druženje s takvim čovjekom bolje je od svakog sijela, ono je slasno za svaki um i dušu. Mudrost koju on prenosi poput je bilja koje svoj plod daje uvijek.