Izdvajamo

Fondacija knjizevne nagrade “Dr.Eso Sadikovic ” Prijedor raspisuje

KONKURS

za knjizevnu nagradu “Dr.Eso Sadikovic” za 2018.god.

I

Nagrada se dodjeljuje za krace knjizevne forme protkane humorom I satirom.

II

Od prispjelih radova ziri ce izabrati dva najbolja rada, I novcano ih nagraditi:
– Prvom nagradom u iznosu od 1000,00 KM
– Drugom nagradom u iznosu od 500,00 KM

III

Konkurisati za nagradu mogu autori sa neobjavljenim radovima napisani na bosanskom, srpskom ili hrvatskom jeziku

IV

Radove slati u elektronskoj formi na adresu : Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. a kljuc sifre I licne podatke slati posebno na istu e-mail adresu pod nazivom ” kljuc sifre “

V

Rok za dostavljanje radova je 15. juli ( srpanj ) 2018.god. Prispjeli radovi nakon ovog datuma nece se vrednovati nego ulaze u konkurenciju za nagradu iduce godine.

VI

Nagradjeni autori svoja prava prenose na Fondaciju a ostale radove Fondacija moze objavljivati bez posebnog odobrenja autora.

VII

Troclani ziri odlucuje o dobitniku / dobitnici nagrade vecinom glasova.

 


Nagrada se dodjeljuje 5. avgusta ( kolovoza ) 2018.god na manifestaciji ” Vece sjecanja na dr. Esu Sadikovica ” u Prijedoru.

Upravni odbor Fondacije ” Dr.Eso Sadikovic ”
Udruzenje gradjana ” Behar “

Udruzenje gradjana “Behar” Prijedor
Fondacija knjizevne nagrade “Dr.Eso Sadikovic” Prijedor
Milana Tepica bb
79 101 Prijedor
Prijedor, 14.juni 2018.god.

Nikada zločine naših komšija zaboraviti nećemo i dok smo živi o njima ćemo svjedočiti i sve ljude na njih podsjećati. Istinu o našem stradanju ćemo konstantno širiti, a pravdu na ovosvjetskim sudovima uporno tražiti. Za istinu ćemo živjeti, raditi i umirati! Zbog toga danas na ovom mjestu želimo još jednom jasno kazati da su nas naše komšije u nedjeljnim, poslijepodnevnim satima, 24. maja 1992. godine, svojim paravojnim snagama napali, da su tada nad nama agresorski čin započeli i u narednom vremenu realizirali, da su na području naše općine više od 3.000 naših najmiliji poubijali, a njihova tijela u mnogobrojne jame i grobnice skrili, da su naše majke i sestre silovali, da su nas u logore zatvorili i u njima najtežim torturama mučili, da su naše imetke pljačkali i uništavali, da su naše džamije palili i rušili, da su nas sa ognjišta naših protjerali, da su nam povratak na njih osporavali, da se ni nakon 25 godina za zločine svoje nisu pokajali, da zločince iz svog naroda nisu izdvojili već su se s njima poistovjetili, da kosti naših najmilijih još uvijek na njima znanim mjestima kriju, da svoju omladinu lažima o nama truju, da na započetom zlu devedesetih godina i dalje ustrajavaju.

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.