Izdvajamo

 

Kao i svake školske godine, izbor za učenika generacije nije izostao ni u tekućoj.

Učenica IXb, Selvedina Ređić, odnijela je ove godine većinski broj bodova i to shodno Pravilniku o utvrđivanju kriterija za izbor učenika generacije i rezultatima koje je ustanovila Komisija za izbor učenika generacije za školsku 2020/21. godinu JUOŠ “Kozarac”.

 

Posebne nagrade su dobile Sebina Mahić (IXb) iz predmeta engleski jezik

i Selma Bahonjić (IXb) iz predmeta bosanski jezik

 

 Iskrene čestitke Selvedini Ređić na zasluženoj tituli  Učenik generacije i veliko hvala na dostojnom predstavljanju naše škole tokom svog školovanja sa željom da nastavi sa još boljim rezultatima u svim sferama svog života.

Kolektiv JU OŠ”Kozarac”

Hoce li ikad oprostiti,

Beco i Sadeta Medunjanin, ko smije oprostiti u ime njihovog Harisa, Ko ce oprostiti umjesto nastavnica: Velide i Asime Mahmuljin, hoce li im ikad oprostiti moj jaran Kockar ili moj Braco, ko ce im oprostiti u ime Damira Blaževica -Kroke, Hasana Mujicica Didinog, Brace i Mirse Bejdinih sinova, Zile i Ilkana iz Kozaruše, Muamera Kulenovica, Zoke i Ante Murgica, Mensurke Poljak i Majde Zulic, Ko ce oprostiti u ime Salke Sinanagica-Žutog ili u ime Ermina i Hirzada Bešica il’ Ademovic Emira, Hoce li iko smjeti oprostiti u ime Ekrema, Nedada i Velida, sinova Muhameda ef. Bešica, ili u ime trojice sinova majke Mejre ili trojice sinova majke Redžepe Oruc, ili trojice sinova Subhe Alic, njenog Zice, Zilhe i Bahrije ili Mehinih Ene i Ekrema, ko može oprostiti u ime šestorice Forica ili kompletne porodice Taiba Forica, ko u ime Eniza Blaževica koji je živ zapaljen u Kozarcu. Ko ce oprostiti u ime svih onih nevino pobijenih cijih se imena ne mogu sjetiti u ovom trenu?