Izdvajamo

 

Kao i svake školske godine, izbor za učenika generacije nije izostao ni u tekućoj.

Učenica IXb, Selvedina Ređić, odnijela je ove godine većinski broj bodova i to shodno Pravilniku o utvrđivanju kriterija za izbor učenika generacije i rezultatima koje je ustanovila Komisija za izbor učenika generacije za školsku 2020/21. godinu JUOŠ “Kozarac”.

 

Posebne nagrade su dobile Sebina Mahić (IXb) iz predmeta engleski jezik

i Selma Bahonjić (IXb) iz predmeta bosanski jezik

 

 Iskrene čestitke Selvedini Ređić na zasluženoj tituli  Učenik generacije i veliko hvala na dostojnom predstavljanju naše škole tokom svog školovanja sa željom da nastavi sa još boljim rezultatima u svim sferama svog života.

Kolektiv JU OŠ”Kozarac”

"Ovdje je bila nagrada smrt. Kroz šta su prolazili logoraši, porodice žrtava, nijedna knjiga, nijedan film ne može opisati.
Mi koji smo imali čast i privilegiju da preživimo torture, preživimo logore, nama je u amanet ostavljeno da svjedočimo, da pričamo, da pozivamo sve one koji su preživjeli torturu, patnje, mučenje, logore, torturu u kućama, u dvorištima, avlijama, da pričaju o tome. To je borba za istinu, to je sprečavanje ponavljanja. Ono što smo mi prošli nebi trebalo smjela i ne trebaju preživjeti naša djeca. Istina na zločine u Trnopolju i sve druge logore ne smije biti zaboravljena." Kazao je Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH.

26.05.2017. god.