Izdvajamo

 

Danas je u funkciju pušteno novoizgrađeno dječije igralište u školskom parku OŠ "Kozarac" u Kozarcu. Izgradnju i uređivanje ovog igrališta finansirala je "Humenitarna Organizacija Kozarac".

"Danas su najmlađi učenici naše škole svečano otvorili dječije igralište koje se nalazi u sklopu našeg školskog dvorišta. Zahvaljujem se u svoje lično ime, u ime roditelja, učenika i radnika škole, Humanitarnoj organizaciji Kozarac sa sjedištem u Austriji, čiji su članovi donatori kozarčani realizovali i potpuni finansiralo ovaj projekat. Vrijednost ovog projekta je 8670 KM i stvarno smo mnogo dobili sa ovim jer je ovo prvo igralište koje je i zelena površina gdje se roditelji i učenici mogu igrati, družiti se i svoje slobodno vrijeme provoditi u ovom prekrasnom ambijentu.
U planu su dalji projekti između ostalog jedan od jedan od projekata će možda biti i upotpunjeno ovo igralište sa podlogom koja će biti i obezbjediti bezbjedniju igru u ovom školskom dvorištu", kazala je Jasna Salihbašić direktor OŠ Kozarac.


"Za našu djecu kao i za nas roditelje ovo igralište mnogo znači. Budući da je ovo jedina zelena površina koju imamo u našoj lokalnoj zajednici, a ujedno prvo i jedino igralište koje se može koristiti od naših mališana u toku dana i lijepih dana nakon škole", kazala je Nedžmija Kulašić

"Hunaitarna organizacija Kozarac je pomogla da se izgradi školsko igralište za djecu. Već je tu bilo nekih programa, ovo je sad upotpunjeno i hvala im na tome. Ima ovo značaj i za našu lokalnu zajednicu, zato što mi nemamo neki park i ovo će slušiti svim građanima" kazala je Derviša Avdagić

Draga braćo i sestre, vama poručujem da se nikoga osim Uzvišenog Allaha ne bojite i da istinu ni od koga ne krijete, već je svim ljudima oko sebe uporno govorite. Ne sjećajte se šehida svojih samo učenjima Kur'ana i dova, već ih se sjećajte vašim svjedočenjima o njihovoj nevinosti i komšijskoj krvoločnosti. Sjećajte ih se upiranjem prsta u njihove ubice. Sjećajte ih se svjedočenjem na sudovima. Sjećajte ih se tako što ćete djecu i unučad svoju učiti ko ih je ubio. Čuvajte ova polja koja su krvlju njihovom natopljena. Čuvajte ovu planinu po kojoj su kosti njihove rasijane. Čuvajte državu Bosnu i Hercegovinu zbog koje su oni ubijani. Budite ponosni na vjeru svoju čistu, naciju svoju hiljadugodišnju, jezik svoj bosanski! Budite ponosni na šehide svoje, bilo one koji su svoje živote izgubili nakon agresorskog upada ili one što se boriše u redovima armije Republike Bosne i Hercegovine.

Mr. Amir ef Mahić
25.05.2017. god.