Izdvajamo

 

Dragi učenici, roditelji, nastavnici i prijatelji naše škole,

prvi dan proljeća je za nas vrlo bitan datum i mi bismo ga tradicionalno obilježili kroz razne školske aktivnosti i upriličili svečanu akademiju na kojoj bi pokazali učenička postignuća.

Nažalost, zbog trenutne situacije izazvane pandemijom i propisanih epidemioloških mjera, sve aktivnosti koje smo na taj dan pripremali su obustavljene, ali to nas podstiče i tjera da pomognemo našim učenicima da dosanjaju svoje snove i ostvare svoje ciljeve. U vrijeme pandemije, cilj nam je sačuvati zdravlje i život. Sretni smo, jer idemo u našu školu, iako pod nekim novim uslovima i pravilima, ali mi to jako dobro radimo i ponosna sam na sve nas. Učenici i nastavnici i u vanrednim uslovima uče, rade, razvijaju neke nove vještine, ali i postižu odlične rezultate.

Nadam se da ćemo sljedeće godine naš dan svečano obilježiti u prostorijama naše škole. Ovim putem svim učenicima, bivšim i sadašnjim učiteljima, nastavnicima i radnicima škole sretan Dan škole!

Jasna Salihbašić, direktor škole

Zbog otkazivanja proslave Dana škole i epidemiološke situacije, nemogućnosti da, kao „treća lica“, dođu u prostorije škole, naši bivši uposlenici, sada u zasluženoj penziji: Nerma Fazlić, Hamdija Kahrimanović i Muhidin Šarić uputili su videoporuke i na taj način čestitali Dan škole i poslali poruke učenicima i nastavnicima naše škole. Njihove poruke, njihovo iskustvo, jako puno nam znače, iz njih svi možemo dosta toga naučiti. U nastavku možete pogledati njihova obraćanja:

Nerma Fazlić , dugogodišnja nastavnica razredne nastave u našoj školi:

juoskozarac.com

...počinje priču o Kozarcu Ibro Kahrimanović: "Kozarac živi zahvaljujući dijaspori, odnosno Kozarčanima koji su se nakon progona zaustavili u evropskim zemljama, u Americi. Ali, iz ljubavi, iz nekakvog svog kozaračkog inata ponovo su izgradili ovo mjesto, čime je Kozarac postao simbol povratka u BiH. Istina, najveći broj njih dolazi za novogodišnje praznike i tokom ljeta, ali ono što su izgradili ovdje – kuće, drugi objekti – garancija su da će se vratiti zastalno i nastaviti živjeti ovdje."