Izdvajamo

Danas, 30.10.2019. godine, kao i prethodnih godina, članovi DVD “Kozarac” iz Kozarca proveli su korisno vrijeme s našim školarcima, posebno onim, koji su protekli period proveli tako što su intenzivno radili na literarnim i likovnim radovima na temu “Oktobar – mjesec zaštite od požara”.

 

Mustafa Fazlić, komandir DVD “Kozarac”, ukratko se obratio učenicima na temu zaštite od požara, o važnosti vatrogasaca i njihovog učinka za zajednicu, kao i o svjesnosti svakog od nas, kako na pravi način reagovati u slučaju da dođe do požara.

Vatrogasno društvo “Kozarac” u Kozarcu već duži niz godina realizuje aktivnosti u cilju promovisanja i jačanja zaštite od požara, posebno među najmlađom populacijom. Tokom mjeseca oktobra učenici su se dakle takmičili u likovnom i literarnom stvaralaštvu na istu temu te je povodom toga upriličena i svečana dodjela diploma učenicima koji su ostvarili najbolje rezultate.

 

Za nesebičnu podršku u realizaciji kampanje zahvalnica je dodijeljena i našoj školi.


Ove godine, na žalost, nismo imali aktivnost poput skakanja s prvog sprata, vjerovatno zbog lošeg vremena. Ipak, učenici su uživali u druženju kao i nastavnici te se nadamo nekim novim aktivnostima i sljedeće školske godine od strane članova DVD “Kozarac”.

 

Budući dobrovoljni vatrogasac

Dženi Avdagić-Nuhagić/juoskozarac

... I kao uvijek, naša dijaspora stupa na scenu, ona koja na svojim plećima već godinama vuče ovu zemlju i neda da propadne. Poznati i nepoznati ljudi javljaju se...