Izdvajamo

 

PIŠE: SRĐAN PUHALO

Povod za ovaj tekst je prebijanje trojice Bošnjaka u Prijedoru koje su prije tuče fino upitali  "Odakle ste i jeste li vi balije?!". Dodamo li tome prošlosedmični nestašluk Hrvata sa plinskom bocom u Tomislavgradu i prebijanje bajkera iz Čačka zbog neadekvatnog stajlinga na Baščaršiji, jasno je da ne postoji velika razlika u razmišljanju i ponašanju između nacionalističkih pizda u sva tri konstitutivna BiH naroda.

Nego zašto su nacionalisti pizde?


Zato što skoro uvijek napadaju u grupi.

Zato što uvijek napadaju samo kada su na teritoriji na kojoj su većina.

Zato što uvijek napadaju slabije od sebe.

Zato što uvijek napadaju iznenada i s leđa.

Zato što kasnije na sudu mole i preklinju za milost.


Naravno, iza svakog ovog pizde batinaša stoji „elita“ iz političkih partija, sa univerziteta i medija koja ga priprema da tuče, malterira ili ubija bez griže savjesti druge i drugačije od sebe. Oni im daju alibi i pomažu da shvate:


Da je njegov narod toliko superioran da je sasvim normalno da tuče ili maltretira pripadnike drugog naroda.

Da je njegov narod uvijek bio žrtva i nikad zločinac.

Da je pripadnost grupi i bespogovorno pokorovanje grupi najveća vrlina i garant opstanka pojedinca.

Da se mi uvijek branimo, a u samodobrani sve je dozvoljeno i nema zločina.

Da nacionalni cilj opravdava svako sredstvo.


Upravo ti nacionalisti sa kravatama, leptir mašnama, uređenim bradama i naočarima će uvijek naći razumijevanje i opravdanje za „nestašluke“ svojih nacionalističkih pizdi objašnjavajući to prirodnom selekcijom, vjekovnim težnjama njihovog naroda za nezavisnošću ili istorijskom nužnošću. 

Odmah da razjasnimo „Pička to je polni organ, a pizda to karakterna osobina“, kao što to onomad reče doktor Grujić u filmu Variola Vera .
... I kao uvijek, naša dijaspora stupa na scenu, ona koja na svojim plećima već godinama vuče ovu zemlju i neda da propadne. Poznati i nepoznati ljudi javljaju se...