Izdvajamo

Piše: Nikolina Balaban

,,...Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Mladen Ivanić posjetio je danas Prijedor, gdje je izjavio kako bi taj grad trebao postati regionalni centar, javlja Anadolu Agency (AA). Ivanić je ocijenio da se Prijedor kao grad uspio stabilizovati i da predstavlja veliki oslonac za širu regiju. Kao takav bi, smatra Ivanić, trebao da postane regionalni centar i da će ga afirmisati u susretu s međunarodnim predstavnicima i bankama. Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić rekao je da se predsjedavajućeg Predsjedništva BiH upoznao sa razvojnim projektim i ciljevima ovog grada, ali i sa prijedlozima kako bi predstavnici bh. entiteta Republika Srpska u zajedničkim institucijama u Bosni i Hercegovini mogli pomoći ovom gradu u povezivanju sa stranim investitorima u cilju njegovog daljeg razvoja...,,

I ne mogu dalje, ovde ne pomaže ni brufen, zabole me sve od stopala pa do glave i opet... Obećala sam samoj sebi da ću ćutati par dana i neću ,,lajati,,. Stvarno jesam, kunem se, rekla sam malo jezik za zube, da se odmore od tebe, ali ne mogu...Sad bi jedan moj prijatelj rekao: ,,Ti da ćutiš, ne zasmijavaj me, tebi uvek jezik ,,na spremno,, brži ti od pameti...,,
Kako da ćutim kad u samo ovom malom izdvojenom segmentu priče o Prijedoru, svaka riječ ,,malja traži,,!
,,...Grad bi trebao postati regionalni centar... i da predstavlja veliki oslonac za širu regiju...,, (M. Ivanić).
Slažem se, samo čega ???
Privrednog kriminala, korupcije na svakom ćošku i iza ćoška.
Grad nepotizma, vlasništvo 1 + 4 čovjeka.
Grad dragstora po imenu ,,d.o.o.kontejneri,, (evo sad ih gledam kroz prozor).
Grad koji će se afirmisati kroz strane investitore, jbt. gdje su bili do sada, ili banke po mogućnosti kroz kredite u CHF.
Grad u kome je sve propalo, prodato, pokradeno...
Grad preživljavanja, a ne življenja.
Grad suživota, a ne života.
Grad ratnih zločinaca koji još šetaju ulicama, a tek što će prošetati ovi koji su fol ,,odslužili,, kazne.
,,Srpski Prijedor,, gde svi spadaju u OSTALE !!!
Grad genocida i diskriminacije.
Grad negiranja svega i svačega, svakog ko ne pripada ,,čoporu,,.
Grad prepun laži i obmana u svakom pogledu.
Grad laži i ćutanja.
Grad budućnosti, ali nemoj ko da ,,zucne,, o prošlosti, o 1992 - oj godini, taj mora tražiti ,,dva svjedoka,,.
Gospodine Ivaniću, jeste li vi sigurni gdje ste danas bili !?!
Ja ne živim u gradu o kojem Vi pričate ili o kojem su Vam pričali u ,,ovalnoj sobi,,.

Ja živim u Prijedoru ili sam bar do sada tako mislila. Ne znam, sutra ću otići do table na kojoj piše ime grada, bilo na ulasku ili izlasku, nisam stigla danas, da vidim. Možda piše neko drugo ime, na recimo laponskom (zbog investitora).

Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ