Izdvajamo

 

 Jesenji radovi su u toku i to je najkraći opis dešavanja zadnjih sedam dana.

Povodom sedmice "Svjetskog dana čišćenja" naša škola se prijavila i uzela učešće u akciji koju sprovodi organizacija Let's doit BiH-e.Učenici naše škole će sprovesti akciju u glavnoj ulici Kozarca i školskom dvorištu.

Cilj akcije je razvijanje ekološke svijesti ,važnosti zaštite prirode i životne sredine.Učešće su uzeli učenici petih,šestih i osmih razreda zajedno sa svojim nastavnicima i upravom škole.
"Prirodu nismo naslijedili od svojih predaka,nego posudili od svojih potomaka."Čuvajmo je!

FK Bratstvo Kozarac, ove hefte dobili su spremnik (rezervoar) za vodu kapaciteta 10000 litara. Sredstva za ovaj rezervoar obezbjedio je Safet Šahurić putem svojih prijatelja. Donator za ovaj rezervoar je anoniman.

Takođe, jučer je Edin Jakupović-Paljevina iz Švicarske dovezao tri kompletna gola. Golove su dobili od Aldina Musića iz Prijedora, a koji živi u Švicarskoj. On je ove golove dobio od fudbalskog kluba San Gallen. Velike zasluge za ovu akciju zaslužuje Jakupović Dževad-Šurda. On je sve to organizovao, preuzeo, pospremio...
Takođe zahvalnost Jakupović Edinu-Paljevini koji je dovezao golove bez naknade. Sve troškove oko papirologije, carine, prevoza... snosio je Paljevina.

Prošle hefte Humanitarna organizacija Pomozi.ba bili su aktivni u Kozarcu. Oni su obezbjedili drva za dvije porodice po 5 m3. prvih 5 metara dobila je Rifeta mujkanović, a drugih 5 metara dobio je Nazif Sivac zvani Zizi. Sve ovo je organizovao Nihad Muminhodzic - Rapan, a drva je prevezao Isko Mahmuljin, besplatno.

 Ove hefte zujim kroz Srednje Jakupoviće, Edhemov Sokak.

Ovdje sam slikao radnike dok su vršili berbu kukuruza

Preko puta mekteba je kuća od Fekre Jakupovića i njegove supruge. On mi reče da se ovaj sokak, koji ja želim slikati, zove Šabanov sokak. Oni su povratnici iz Švicarske prije šest godina i presretni su ovdje u svom na svom. Fikro dodaje da još nije išao u Švicarsku niti želi ići. Djeca im dođu i vide ih. Slikao sam ih na klupi koju im je snaha kupila.

U nastavku dolazim do Edhema Jakupovića. On mi kaže da je on sad ovdje i da bi ovo trebalo da bude Edhemov sokak i ja smo to tako prihvatio i napisao.

Sada jakupović je zauzeta branjem oraha. Pitam je za zdravlje, kaže da nije najbolje, imala dva udara, a kakve ne zna ni ona. "Uglavnom sam ostala živa" kaže mu Sada.

Bakira Jakupović je zauzeta pravljenjem salate za zimu. Jedna od rijetkih koj drži kokoši.

Zujanje sam završio kod Sakiba Jakupovića.

U ujedinjenim džematima, džematlije su pokrenuli akciju:
Pomoč Imamu Hafiz Muharem ef. Šeperović u izgradnji Kuće.

Oni su odlučili da pomognu svoga imama u izgradnji njegove kuce.Kao što vjerovatno znate imam hafiz Muharem ef. Šeperović je prije 5 godina kupio sebi plac i želja mu da sa svojom porodicom ostane u Ujedinjenim dzematima. Ima želju da sebi izgradi jednu skromnu kuću ili objekat, međutim njegova primanja nisu tolika da bih on mogao sam to financijski izmoći, pa smo odlucili da ga financijski pomognemo onoliko koliko ko zeli i može. Želja imama zajedno sa svojom suprugom i troje djece je da ostane u našim dzematima i pored svih dešavnja u našoj državi koja nisu nimalo za pohvalit.

Napominjemo da uvjeti u kojima zivi trenuto efendija sa svojom porodicom, nisu za zivjeti.I pored svih nastojanja da sredimo mekteb od vlage, nazalost u njemu se nalazi velika kolicina vlage, koju je nemoguce eliminisati. Zbog toga zelimo da ovoj porodici izademo u susret koliko je to moguce.

Akcija napreduje! Radovi na kući su zapoceti. Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji nacin doprinjeli da se zapocne ovo hairli djelo.Molimo Allaha dz. s. da vas sviju obilato nagradi. Amin. Hafiz Muharem ef. Seperovic sa familijom.

Za sve informacije i pomoć možete kontaktirati našeg efendiju na broj telefona i Viber +387 61 33 00 57 ili Kasima Pervanica na broj +387 61 458 083 , Suvad Kevac www.kevljani.eu broj +46 707 23 00 89 ili +387 065 156 272

Za uplate: WesternUnion

Muharem Seperovic

Kevljani bb.

79203 Omarska Bosna i Hercegovina

Telefon:+387 61 330 057

U nastavku slijedi spisak donatora koji su uplatili od prošlog četvrtka do danas:

183.Besic Eniz 100 KM

184. Zeric ( Adema ) Sanel - 200 KM.

185. Zeric ( Zebira ) Adem - 100 KM.

186.Muric Meho 50 €

187.Muric Selma 50 €

188.Muric Ajdin 50 €

189..Muric Aldin. 50 €

190.Muric Fada 50 €

191.Filovic Adila 100 KM

192.Filovic Sanela 100 KM

193. Jakupovic Senad i Emira 200 KM

194.Muminhodzic Suad (kozarac-mutnik.com) 500 SEK --

195. Mahic Hasan i Halima - 200 KM.

196. Grabic Tidza - 500 KM.

197.Colic Edhem i Jasmina 500 SEK—

198. Jakupovic Jusuf ( Juso) - 100 €.

Danas na četvrtaku, već u 8.00 sati počela kiša. Na baš puno raje, ali svi raspoloženi ovih par sati. Nema posebnih razgovora. Nihad je proširio ponudu na trgu. Danas je podjelio bananice, dvije maslenice, mantije, suhomesnate proizvode od mini marketa Gulaš, kajsije... Puno zeze, šale, smijeha, Joldinih viceva...

To je to za ovaj četvrtak, a do sljedećeg, pozdrav iz sveee snage!

Nijaz - Caja Huremović

Još samo ovo:Najbolji vođe okružuju se pomagačima i kolegama koji su pametniji od njih. Iskreno priznaju da su ti ljudi pametniji i voljni su to i platiti.
Amos Parrish

Doticni Ramo Besic je reko istinu. Barem ja uvijek zeljno ocekujem cetvrtak, bas iz ovog razloga. Da bi vidio ove lijepe slike iz naseg prekrasnog Kozarca, i da procitam koji haber. Moze to biti i sitnica, mozda slika ukalamljene vocke, da meni vec bude toplo oko srca. Hvala puno za ovaj trud, na slikama i haberu i samo dalje tako.

Četvrtak