Izdvajamo

 

Hefta sa puno dešavanja, većinu sam već objavio.

Prošli petak sam išao kod Ešefe Mehanović. Nisam je ranije poznavao, ali sam čuo da je njen rođendan. Svratio sam da je upoznam i čestitam njen 88. rođendan. Baš sam je iznenadio, a meni bilo drago jer mi reče da sam ja prvi čestitao, a ne poznaje me.

Priča mi da je 46 godina živjela i radila u Austriji i prije 5 ili 6 godina vratila se u svoj Kozarac. Radila je kao kuharica i spremala je hranu za 400 osoba. Djeca i unučad su još u Austriji.

Šljive, Čačanka rana već prolaze, a rodile su jako puno. Šemso svratio da zasladi.

Sinoć koncert Armin Muzaferija

Ribolovac Muhamed Ikanović ove hefte uspješan.

Vašar je stigao u Kozarac, ispod magistralnog puta.

Slučajni susreti sa meni dragom rajom.

Vrijeme godišnjih odmora, familija kod nas u posjeti.

Devetog jula je punih 30 godina od kad je ubijen Fikret Hodžić na svom kućnom pragu, u Hodzićima kod Trnopolja
Ubijen je Fikret, najveći sportista Prijedora, samo jer je vjerovao u ljudskost onih koji su mu tog kobnog dana došli pred kuću, a koji je, nažalost, u sebi više nisu imali.
Grupa agresorskih "vojnika" je odlučila iz samo njima znanih pobuda ubiti najboljeg i najtrofejnijeg bodybildera bivše države.
Komemoracija povodom 30 godina od ubistva, održat će se u nedelju 17.07.2022. god. u 11.00 sati, ispred kuće od Fikreta Hodžića.

Danas na četvrtku jako puno raje. Gospođa koja kuha maslenicu za četvrtak jutros, opravdano nije skuhala. Sinoć je njen otac umro. Njenom ocu neka je Rahmet duši a porodici sabur.

Da nebi prekidali tradiciju, Nihad Tadžić i Ibro Bahonjić su se snašli i umjesto maslenice kupili bureke. Svi zadovoljni.

U nastavku slike koje sam danas pravio, a ima ih baš puno.

To je to za ovaj četvrtak, a do sljedećeg, pozdrav iz sveee snage!

Nijaz - Caja Huremović

Još samo ovo: Obrazovanje nije priprema za život. Obrazovanje jest život.
John Dewey

 

 

"U svojoj sam sobi našao odgovor na pitanje: koji je ključ uspjeha? Plafon mi kaže da je ambicija visoka, prozor mi reče pogledaj svijet, sat reče da je vrijeme zlato, ogledalo mi reče: ne sudi nikoga po vanjštini, vrata mi rekoše: gurni jako da bi dostigao svoj cilj, i na kraju, pod mi reče: ostani skroman, ti si samo stvorenje."

Meša Selimović