Izdvajamo

 

Kraj Ramazana i Bajram su obilježili ovu heftu. Vjerujem da sam uspio sva dešavanja zabilježiti i sve sam već objavio.

O kvaru na vodovodnoj mreži, kod Šehidskih mezarja, sam već pisao. Danas je već 15 dana od kad je prijavljen kvar i da voda teče, ali do danas ništa niko nije uradio. Voda teče, a tu vodu neko mora platiti, a ko?

Kulturno umjetničko društvo „Kozara" U.G. Kozarac su pozvali da im se pomogne u finansiranju učešća na internacionalnom festivalu „SARAJ FEST 2022" koji će se održati od 06.05.- 09.05.2022.godine, u Skoplju, Republika Sjeverna Makedonija.
Akcija je uspjela i večeras u 8.00 sati naša omladina kreće u Makedoniju gdje će nastupati na festivalu.
Hamdija Joldić se zahvaljuje, u ime KUDa, svim dobrim ljudima na pomoći i obećava da će dati sve od sebe da osvjetlaju obraz i opravdaju ukazano povjerenje.
Na slici iznad je spisak donatora u ovoj akciji, zadnjih 7 dana.

Pred nama je četvrta knjiga Osmana Menkovića, knjiga znakovitog naslova '' Gdje nestaje čovjek ?"
Nisam pročitao, ali poznavajući Osmana i njegove predhodne tri knjige, siguran sam da je ova još bolja. Knjigu možete, sad za sad, nabaviti u knjižari " KALEM " u Sanskom Mostu u Prijedorskoj ulici, na Osmanovoj kućnoj adresi u Naselju 17. " V " KBBR 130 u Sanskom Mostu ili porukom u mesindžer a takođe pozivom ili porukom na broj telefona 00387 61 780 960 bilo SMS ili preko VIBER - a.
Naravno četvrtkom u Kozarcu ispred Islamskog centra.

Zijo Kasumović, poznati estradni umjetnik, danas je svratio na pazarni dan i da se druži sa rajom.

Veliki pozdrav u Zagreb za Doktora Numana.

Ovu heftu nisam zujio za četvrtak. Puno sam slikao i snimao za kraj ramazana i bajramska dešavanja. Sve sam već objavio i danas idu slike sa četvrtka, a počelo je ovako, veselo i sretno.

Danas je trebalo da bude i maslenica, ali zbog malog nesporazuma, nije bilo. Obećano je za naredni četvrtak i dalje da će biti maslenica četvrtkom.

U nastavku puno slika sa četvrtka.

To je to za ovaj četvrtak, a do sljedećeg, pozdrav iz sveee snage!

Nijaz - Caja Huremović

Još samo ovo: Prijatelj je netko s kim se usudite biti ono što jeste bez pretvaranja.
Frank Crane

 

Emil Velić podsjeća da je upravo u Kozarcu obnovljena i svečano otvorena prva džamija u RS-u, zbog čega je dobila naziv "Prva džamija nade", jer su je prije 17 godina otvorili predstavnici Međureligijskog vijeća Bosne i Hercegovine i tadašnji visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini. "I ovdje je zanimljivost da je sve urađeno sredstvima građana, a jedna od najstarijih mještanki, Fatima Hadžić, dala je svoju životnu ušteđevinu, čime je zapravo i počela obnova ove 'prve džamije', sada već davne 1999. godine", prisjeća se Sakib Džaferović.